приказни

Пазар

Вести

Убиваат гром - Ургентен случај на планините Татра

Силните удари на гром убија 5 и повредија други 100 на планините Татра во Полска. Хеликоптерите за итни случаи и спасување ги донеле првите пациенти во болницата. Штрајковите на гром убија 5 луѓе, вклучени две…
Прочитај повеќе ...

Интегрирана и поврзана за подобра цивилна заштита

Цивилната заштита е една од главните теми на INTERSCHUTZ 2020. Опфатено е на претходните ревии, но она што е различно во сезоната 2020 е дека ќе се појави на свој посветен дисплеј. Компании од Германија и околу…
Прочитај повеќе ...

Светски хуманитарен ден 2019. Инспирирани од жени

Кампањата за Светски хуманитарен ден 2019 ги слави жените со хаштагот # жени-хуманитарци Светскиот ден на хуманитарност е секој 19th август. Прославата е во чест на хуманитарните напори ширум светот и ја пропагира идејата за…
Прочитај повеќе ...

TOP 5 можности за итни случаи на работа во Европа - август

Најинтересната позиција за работа 5 за овој месец на Итни во живо. Нашиот избор може да ви помогне да го достигнете животот што го сакате како оператор за итни случаи. Професионалци на ЕМС, барате нова работа? Секој ден EMS и спасување…
Прочитај повеќе ...

Можност за финансирање на центри за извонредност за педијатрија

Апликации за до две пилот-сајтови прифатени до август 27, 2019 Канцеларијата на помошникот државен секретар за подготвеност и одговор (АППР) на Министерството за здравство и хумани служби на САД (АППР) побара идеи претходно оваа година од ...
Прочитај повеќе ...

ТОП 5 Итни случаи и здравствени можности за работа во светот

На 5 најинтересна работа позиција на овој месец на итни случаи во живо. Нашиот избор може да ви помогне да го достигнете животот што го сакате како итен оператор. EMS професионалци, барате нова работа? Секојдневно ЕМС и ...
Прочитај повеќе ...
Исто така достапни во
Рекламирање

Најдобри статии