Итен медицински центар во Сингапур

Сингапурскиот систем за одговор за итна медицинска помош беше официјално познат пред јавноста на почетокот на 2017. Системот за одговор на ЕМС ги приоритизира повикувачите на 995, врз основа на здравствената состојба на жртвата. Кога некој ја повикува телефонската линија 995, ...

МЕДЕВАК во Азија - Изведување на медицинска евакуација во Виетнам

Вршењето на медицински евакуации е клучен дел од одговорот за вонредни состојби. Тешко е да се изврши, бидејќи вклучува комплексноста и сложеноста. Потребно е за 12 да се реагира на 14 за да се повлече жртва, што вклучува и ...

Азија против опасностите од климатските промени: Управување со катастрофи во Малезија

Малезија се наоѓа во Југоисточна Азија и има тропска клима со топло време низ целата година. Таа е географски лоцирана надвор од Пацифичкиот прстен на огнот што го прави релативно ослободен од одредени ригорозни кризи пронајдени во ...

Диспечерски амбуланти и итни медицински услуги во Малезија

Малезија е федерална уставна монархија која се наоѓа во Југоисточна Азија. Земјата е поделена на два региони - полуостров Малезија и Источна Малезија, понатаму се состои од 13 држави и 3 федерални територии. На ...

Виетнамска медицинска служба - Сега е време за новиот револуционерен ЕМС!

Градот Хо Ши Мин, Виетнам презеде извонреден скок додека ја започнаа својата прва приватизирана служба за итна медицинска одговорност 24 / 7 - EMR9999 (Dial * 9999). Иновативната услуга може да се пофали со шест најсовремени амбулантни возила ...

Сингапур здравство систем - 6th позиција меѓу сите земји за своите перформанси

Здравствениот систем на Сингапур е олицетворение на стандардниот систем за здравствена заштита во Азиско-пацифичкиот регион. Всушност, според рангирањето на Светската здравствена организација на здравствените системи во светот во 2000, Сингапур беше рангиран на 6th меѓу сите ...

Брзо намалување на притисокот во крвта кај пациенти со акутна интрацеребрална хеморагија

Една студија на: Крег С. Андерсон, д-р, д-р, Ема Хели, д-р, Јининг Хуанг, Д-р, Jiguang Ванг, MD, Кристијан Стафф, MD, Кендис Делкурт, д-р Ричард Линдли, Томпсон Робинсон, д-р, Пабло Лавадос, д-р, MPH, Брус Нил, ...

Азиската асоцијација за итни медицински услуги (AAEMS)

Азиското здружение за итни медицински услуги (AAEMS) е професионално тело кое има за цел да изгради униформирана итна медицинска служба низ цела Азија. Во 2009, азискиот совет за ЕМС беше воведен и беше регистриран на март 22, 2016 во ...

Иницијативата на Мјанмар за воведување служби за итна медицинска помош

Мјанмар прави иницијативи и програма за развој за да се донесе за јазот на земјата во здравствената заштита, особено од аспект на итна медицина. Во прилог на нивните програми, Мјанмар воведе итни служби за брза помош, ...

Мјанмар - Повторно стартување на курсот за диплома за итна медицина во Јангон за да се ограничи цената на ...

Мјанмар е трета светска земја во развој во Југоисточна Азија. Општата состојба на здравствената заштита во земјата е сиромашна, каде што владата троши само 0.5% на 3% од Бруто домашниот производ (БДП) на земјата за здравствена заштита. Буџетот е ...