Бараат Категорија

Пазар

Прес материјали и производство на вести

Социјалните медиуми и апликацијата за паметни телефони ги спречуваат појавата на болести, пишува пилот студија во Африка

Пилот-студија во која здравствените работници во Централна Африканска Република користеа апликација за паметни телефони за пренос на извештаи за болести на јавно здравје до здравствените власти покажува дека оваа техника придонесува за рано откривање и превенција ...

Новиот предупредувачки уред за епилепсија може да спаси илјадници животи

Нова високо-технолошка нараквица, развиена од научници од Холандија, открива 85 проценти од сите тешки напади на епилепсија во ноќно време. Тоа е многу подобар резултат од било која друга достапна технологија.

Лечење на рани и перфузионен оксиметар, нов сензор сличен на кожата може да ги прикажува нивоата на кислород во крвта

Новиот флексибилен сензор развиен од инженерите на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, може да ги прикаже нивоата на крвниот кислород врз големи површини на кожата, ткивата и органите, што потенцијално им овозможува на лекарите нов начин за следење на лекувањето на раните во реалноста ...

Итни случаи, заштита на податоци и безбедност: проектот CROSSING за да се обезбеди безбедно складирање на чувствителни ...

Истражувачите од Центарот за истражувачки истражувања CROSSING во Техничкиот универзитет Дармштат развија решение кое ќе обезбеди децении безбедно складирање за чувствителни здравствени податоци во заеднички проект со јапонски и канадски ...

EDESIX - Телескопски камери кои се фундаментални за иднината на оган

Употребата на фотоапарати (BWCs) за заштита на вработените, подобрување на обуката и идентификација на најдобрата практика брзо станува фундаментална во рамките на противпожарните служби низ цела Велика Британија. Ова е пораката што ја пренесува Edesix додека се подготвуваат за ...

Chemex International предвидува уште еден зафатен сервис за итни услуги во 2018

Преглед на стенд На изложбата 2018, присутните уште еднаш можат да бидат сведоци на опсегот на контрола на инфекции, хигиенска заштита и производи за чистење кои се нудат од Chemex и да видат како се идеално прилагодени за работа заедно со службите за итни случаи ...

Armadillo Merino® растурање на маркетинг митови за "wicking" ткаенини во PPE за итна услуга

Пред да се покаже на Службата за вонредни работи на NEC (19th-20th септември), Armadillo Merino®, кој снабдува чисти мерино основни слоеви со пожарникарите, полицијата, специјалните сили, па дури и НАСА, се залагаат за промовирање на придобивките од носење ...

TECDRON покажа нов робот за противпожарна заштита на ESS 2018

TECDRON, француска канцеларија за дизајн и инженерство специјализирана за мобилна копнена роботика, ќе го претстави својот нов противпожарен робот SENTINEL на Службата за итни услуги.

HAIX да ги покажат елитните услуги за обувки за итни случаи во ESS 2018

Шаторот HAIX ќе изложува голем број на возбудливи производи, вклучувајќи ги и Airpower XR1, Black Eagle Safety 50 и Black Eagle Tactical 2.0 GTX; чизми создадени за итни служби професионалци, се прилагодливи на разни ...

Брза помош стол, лесен и лесен за решавање на решение од Спенсер

Постојат голем број столици за транспорт / евакуација на пазарот, но има само еден кој ги комбинира овие пет основни принципи со интуитивна операција за корисникот и тоа е столчето на Спенсер 4BELL, кое ја претставува еволуцијата ...