Итен медицински центар во Сингапур

Сингапур може да се пофали со итна медицинска служба (ЕМС) која работи со 24 часа на ден, 7 денови во неделата. Објектот е подготвен да одговори на било какви медицински случаи во Сингапур во било кое дадено време. Тие имаат итна брза помош која е екипирана од тим на службеници за итна медицинска помош на ХНУМКС кои се состојат од болничари и двајца медицински и технички лица за итна медицина (EMTs), кои се добро обучени и способни за справување со широк спектар медицински итни случаи.

0

Кога има итен случај, секоја секунда станува витална за опстанокот на жртвата. Кога некој е критички повреден во сообраќајна несреќа, жртвата може да има сериозни медицински компликации ако не добие навремена и точна медицинска помош и третман. Брзиот одговор на лицата за итни случаи може да диктира животот или смртта на сериозно повредениот.

Кога има итен случај, на граѓаните им се советува да го повикаат 995 за да побараат амбуланта за итна помош. Од друга страна, ако случајот не е итен случај, може да се бира 1777 за не-итна амбуланта. Овие случаи може да се класифицираат за потребата да се посети амбулантско одделение или здравствени клиники, или случаи каде што може да се користи сопствен превоз или систем за јавен превоз. За време на не-итни случаи, EMS 995 не треба да се користи, бидејќи тоа би можело да значи дека критичниот случај не може веднаш да се присуствува.

Сингапур систем за одговор на итна медицинска помош беше официјално познат на јавноста рано на 2017. Системот за одговор на ЕМС ги приоритизира повикувачите на 995, врз основа на здравствената состојба на жртвата. Кога ќе се јавите на 995 линијата, одговорите ќе ја проценат сериозноста на состојбата и ќе одговорат според различни категории
Понатаму, витален аспект на системот е телефонската медицинска триазија, каде што одговорните лица мора ефикасно да ја класификуваат состојбата на жртвата. Кога еден точно го класифицира секој повик врз основа на сериозноста, операцијата ЕМС станува ефикасна.

Повикувачите се бара да ги презентираат релевантните информации за состојбата на жртвата. Доставените информации се од клучно значење за да обезбедат точна помош за време на итен случај. Со цел специјалистите на операцијата 995 да обезбедат побрз одговор, повикувачот 995 треба да обезбеди идентитет на повикувачот и да обезбеди телефонски број, локацијата на инцидентот со специфична адреса и најблискиот знак на знак и знаците и симптомите на жртвата. Повикувачот треба да испрати некого да го чека екипажот на ЕМС и да треба да го поддржува, како што е потребно. И на крај, повикувачот треба само да закача телефонот кога специјалниот оперативен центар на 995 кажува да го стори тоа.

на Итна медицинска реакција тогаш ќе ги пренесе сите вонредни случаи до најблиската и назначената болница, што е соодветно за состојбата на жртвата. Ова се практикува со цел да се обезбеди најраниот третман е можно, и да се овозможи итна брза помош да биде ставена на располагање за следниот итен повик во најкраток можен рок. Услугите на 995 се бесплатни за сите итни случаи.

ИЗВОР

Остави одговор