Mobilicom за првпат во Јапонија ќе го претстави својот Систем за управување со мисијата на мобилни уреди

0

Мобиликом ООД, глобален снабдувач на решенија за критични и комуникациски решенија, ќе го претстави својот Систем за управување со мисии на мобилна телефонија, кој е дел од целосната рамка на Mobilicom за состојби при катастрофи, на ISDEF Japan 2018. Системот за управување со мобилни мисии Mobilicom, кој за првпат е претставен во Јапонија, ги интегрира и управува со сензорите и потсистемите и ги обезбедува Тимот на Воздухопловство и Земјата со унифицирана свест за ситуацијата во реално време.

Системот за управување со мобилни мисии Mobilicom ги зголемува способностите за надгледување и ефикасноста на мисијата, овозможувајќи собирање и споделување на големи количини на податоци како што се движат мапа, HD видео, податоци и телеметрија, зголемена реалност и глас. Со можностите за зголемена реалност (AR), системот го намалува обемот на работа на екипажот и му овозможува на екипажот ефикасно да ги комплетира откривањето и класификацијата на само релевантните цели. Робустен и сигурен, мобилниот систем за управување со мисијата Mobilicom овозможува подобра координација помеѓу сите оперативни тимови, бидејќи им овозможува лесно споделување на унифицирани информации во реално време. Севкупно, системот создава побезбедна средина за сите различни тимови кои работат на местото на настанот и им овозможува на сите фактори да донесуваат одлуки врз основа на јасна и точна слика.

Идеални за првите ангажирани лица за помош и помош при катастрофи, за воздушни и копнени мисии на полицијата и пожарникарите, за контролата и надзорот на контролорот, за критичкиот надзор на инфраструктурата и безбедноста, за крајбрежните стража и за мисии за пребарување и спасување, компонентите на системот можат лесно и локално да се инсталираат на авиони и хеликоптери возила, простории за ситуација, и на таблети, лични комуникациски единици и мобилни видео приемници. Системот овозможува далечинско поврзување помеѓу сите фактори и прикажување на информации во реално време, вклучувајќи видео во живо и движечка мапа со елементи за зголемена реалност. Сите фактори соработуваат со користење на исти информации во реално време, создавајќи сеопфатна рамка за донесувачите на одлуки и намалување на преоптоварувањето на екипажот.

Г-дин Понуда Херман, маркетинг и продажба на VP Mobilikom: "Ние сме среќни да учествуваме во ISDEF Јапонија и да го претставиме Мобилно Системот за управување со мисии, кој е целосна рамка за состојби при катастрофи, за првпат во Јапонија. Системот за управување со мобилни мисии Mobilicom го намалува преоптоварувањето на екипажот и му овозможува на екипажот ефикасно да ги комплетира мисиите за откривање и класификација, и затоа е идеален за олеснување при катастрофи. Решенијата за критичко-комуникациските решенија на Mobilicom се грижат за секој распоредување и опсег на проекти со највисока флексибилност, сигурност и мобилност на пазарот, и ги поканувам сите да дојдат и да го посетат нашиот штанд на ISDEF Japan ".
Г-дин Херман ќе одржи предавање за "Холистичка рамка за состојби при катастрофи" на конференцијата ISDEF. Предавањето ќе биде во четврток, август 30, во 15: 00. Сите се добредојдени да присуствувате.

за Mobilicom:
Како глобален провајдер на решенија за критични комуникации, Mobilicom дизајнира, развива и продава решенија за критични и далечински мобилни приватни комуникациски мрежи без потреба или за употреба на постојната инфраструктура. Производите и технологијата на Mobilicom се засноваат на иновативен пристап кој ја спојува 4G комуникацијата со мобилните MESH технологии во унифицирано решение, со голем број семејства на производи кои се комерцијално распоредени. Mobilicom развива во куќа и целосно поседува сите средства за својата единствена технологија и решенија, вклучувајќи: 4G модем, MESH вмрежување, радија, HW & SW апликации, меѓу другите. Технологијата е поддржана од нејзиниот патент и знаење. Mobilicom обезбедува оптимални, еластични и безбедни безжични комуникации, каде што другите не. Основана во 2007 и со седиште во Израел, Mobilicom Limited Ltd. е составена од два ентитета: првиот е основниот деловен субјект на Mobilicom, со решенија кои се грижат за критичко комуницирање во владата и претпријатието со апликации на нафта, гас и енергија , HLS и јавната безбедност, како и беспилотни возила. Вториот е SkyHopper ентитетот, глобален снабдувач на хардверски и софтверски решенија од крај до крај, кои се насочени кон секторот на комерцијални и индустриски беспилотни летала и роботики. Холистичкиот пристап на SkyHopper им овозможува на производителите на беспилотни летала и даватели на услуги да се фокусираат на сопствените деловни цели со намалување на времето на пазарот, минимизирање на трошоците за ресурсите и зголемување на нивните шанси за успех.

Остави одговор