London Air Ambulance го осудува најголемиот дел од агресиите што се случуваат во главниот град, се за прободување и пукање

0

ЛОНДОН - Насилен град. На Воздухопловна служба во Лондон изјавува дека повеќето од итни повици се поради прободување и снимање на случаи.

Бројките објавени во четвртокот покажуваат дека 32 процентот на пациенти третирани од специјалисти за траума во воздух и болничари во првите шест месеци од 2018, прободуваа или убиваат жртви.

Втората по големина група на итни случаи со 27 проценти од вкупниот број биле сообраќајни несреќи, при што повредите се одржувале од пад или висина што претставувало 20 процент.

Значи, во Лондон жртвите на прободување и пукање главно ги надминуваат оние за сообраќајна незгода.

Во тоа време, водечкиот лекарски службеник, д-р Гарет Гриер, изјави дека веќе не е невообичаено за медицинските лица "да вршат операција на отворени гради за прободување на рани два пати во еден ден", продолжувајќи: "Ова би било нечуено за неколку години назад. "

Продолжете да читате

Остави одговор