TECDRON покажа нов робот за противпожарна заштита на ESS 2018

TECDRON, француска канцеларија за дизајн и инженерство специјализирана за мобилна копнена роботика, ќе го претстави својот нов противпожарен робот SENTINEL на Службата за итни услуги.

0

Компанијата соработува со противпожарните бригади од 2014 и веќе дизајнираше и произведе неколку платформи за да помогне во пожарникарските операции. Неодамна, ТЕКСОН го освои најголемиот тендер објавен во Европа од страна на Париската противпожарна бригада за роботи за оперативна помош.

Обработени со VSCO со претходно поставена 4

SENTINEL е далечински управувана платформа дизајнирана да им помогне на пожарникарите и одговорните за вонредни ситуации со опасни, тешки и физички тешки задачи за време на операциите. Тој е опремен со електрични мотори и гасеници, овозможувајќи внатрешно и надворешно работење со време на работа на 4 до 6 часа. Тој е идеално погоден за пожари со ограничена видливост и многу високи температури како што се подземни пожари (тунели, подземни паркиралишта) или било каков пожар со ризик од експлозија, како магацини, индустриски објекти или рафинерии.

SENTINEL е многу разноврсна. Може да биде опремена со разни уреди, со што може да изведува неколку последователни задачи: далечински управуван мониторинг на водата, топлински камери, држачи за носилки со кои се овозможува евакуација на жртви, дневни / ноќни апарати, вентилатор за вадење чад, кутија за складирање за транспорт на тешки товари итн.

Благодарение на важни инвестиции во R & D, TECDRON е горда што ќе ја претстави својата најмоќна и сигурна платформа досега, со сосема нови и оригинални функционалности како што се:

  • Систем за следење на реално време на компонентите на робот
  • Далечно ажурирање на софтверот за роботи
  • Далечен надзор и превентивно одржување
  • Вграден податоци logger олеснување на далечинскиот пред-дијагноза
  • Висок температурен систем за самозаштита

Можете да го најдете TECDRON во ESS на штандот P81.

За повеќе информации: www.firefightersrobot.com - contact@tecdron.com

Остави одговор