Pse je një pedagog?

Të jesh paramedik nuk është vetëm një zgjedhje por një mënyrë e jetës.

Profesionistët e ambulancave nuk janë vetëm atje për një profesion. Shtë punë, dhe kërkon përpjekje dhe aftësi për t'u realizuar. Si paramedikë, gjithashtu EMT-të, infermierët dhe instruktorët kanë rrugë të vështira për të siguruar kujdes të saktë.

Shumë doli të punojnë në një ambulancë, por ata nuk e dinë saktësisht pse.

Julia Cornah
Julia Cornah

"Unë u bëra një pedagog, por askush nuk më mësoi si". Kjo është historia e Julia Cornah. Një histori jete. Një histori përkushtimi. Ajo shpjegon përvojën e të qenurit një paramedik

“Si adoleshente kam qenë dëshmitar i një fëmije të goditur nga një makinë. Kishte disa kalimtarë dhe ne thjesht qëndruam atje, të gjithë duan të ndihmojnë, por askush me të vërtetë nuk është i sigurt se çfarë të bëjë. Fëmija ishte në rregull, mbërriti ambulanca dhe e çuan në spital. Në atë moment e dija se çfarë doja të bëja me jetën time…Doja të bëhesha një mjek pedagog, Unë kurrë nuk dua të qëndroj pranë dhe të shikoj dhe të mos jem në gjendje të ndihmoj.

Kur Julia ishte 20, ajo fillon një punë me një besim të ambulancës në Mbretërinë e Bashkuar. “Duke punuar për shërbimin e transportit të pacientëve, ky ishte hapi im i parë në shkallë për karrierën time të ëndrrave. Disa muaj më vonë, në ditëlindjen time 21st, fillova trainimin tim si teknik i ambulancës. Javë më vonë 10 më lanë të qetë në një ambulancë, të gatshëm për të marrë pjesë në raste urgjente për jetën, për të shpëtuar jetë dhe për të bërë një ndryshim. Ose kështu mendova ”.

Ndryshimi i parë i Julia ishte në një goditje. "Unë kam një kujtim të ndritshëm të ndërrimit tim të parë ndonjëherë si teknik. Ishte një ditë e çuditshme. Mësuesit na kishin paralajmëruar në shkollë stërvitore se nuk janë të gjitha guxim dhe lavdi. Ne e dimë, një herë në shpinë, se do të ishim të prirur për njerëz të sëmurë dhe të plagosur që kishin ngritur një shërbim urgjence. Mbaj mend që ndihesha i shqetësuar dhe nervoz, pasi nxitonim te dritat e pronave dhe sirenat duke shkuar ”.

Në skenë ... por tani çfarë?

emergjente-Ambulance-NHS-london"Unë u hodh nga kabina dhe u mbërtheva pranë mjekut tim. Ajo papritmas agoi për mua, unë nuk e kisha idenë si ta ndihmoja këtë grua. Ajo ishte duke pasur një pash, Do ta mësoja se në trajnim ... por tani çfarë? Unë thjesht qëndrova atje, jashtë thellësisë sime, në pritje të udhëzimeve. Me kalimin e kohës, unë u varja e gjërave. Shumë shpejt e pata first të parën ’time Punë; RTC e parë, arrestimi i parë kardiakpunë, së pari fatale, punë e parë decent e mirë ’e traumës. Sidoqoftë, në mesin e punëve të zbukuruara megjithëse ishte gjithçka tjetër, punonjësi social, pijanecët, dhuna, depresioni, zhvlerësimi, dhe më agoi mua ndërsa përparoja në karrierën time; Unë jam një pedagog, por askush nuk më mësoi se si...

ambulancë-lift-barelë-portokalliUnë jam një ndihmës, por askush nuk më mësoi se si për t'u ulur poshtë një xhemali 86 vjeçar dhe t'i thoni atij se gruaja e tij e 65 vite ka vdekur në gjumin e saj.

 • Askush nuk më mësoi se si të shikosh ndërsa dëshira për jetën i lë sytë në momentin kur unë thyej lajmet që shkatërrojnë tokën që do të ndryshonin jetën e tij përgjithmonë.
 • Askush nuk më mësoi se si për të pranuar një përrua abuzimi nga një i huaj i plotë, vetëm për shkak se ata kanë qenë të pijshëm gjatë gjithë ditës dhe duan një ashensor në shtëpi.
 • Askush nuk më mësoi se si për të folur me dikë kaq depresion që ata kanë vetëm prerjen e fytit të tyre, të panikosur dhe të kërcitur për ndihmë. Askush nuk më mësoi se si t'i përgjigjesha kur ata u kthyen tek unë dhe thashë: 'Unë nuk mund as të fitoj drejtësi vetëvrasje'.
 • Askush nuk më mësoi se si për të thënë fjalët "Më vjen keq, nuk ka asgjë tjetër që mund të bëjmë, vajza juaj ka vdekur".
 • Askush nuk më mësoi se si për të dëgjuar pëshpëritjen, tronditjen e një prindi, fëmija i të cilit sapo ka vdekur.
 • Askush nuk më mësoi se si për të folur për një të huaj të plotë poshtë një urë, për të gjetur një arsye për ta jetuar, për t'i siguruar ata se do të merrnin ndihmën që u duhej dhe gjithçka do të ishte në rregull.
 • Askush nuk më mësoi se si për të kafshuar gjuhën time kur unë shkova orë 2 gjatë kohës së përfundimit tim për dikë që 'ishte përgjithësisht i sëmurë' për orët 24 dhe mjeku i tyre i kishte thënë që të thërrasin 999.
 • Askush nuk më mësoi se si të pranoja që do të më mungonin gjërat që njerëzit e tjerë i konsiderojnë si të mirëqenë; ditelindjet, dita e Krishtlindjes, ushqimi ne periudha normale te dites, gjumi.
 • Askush nuk më mësoi se si për të mbajtur duart me një person që po vdes ndërsa marrin frymën e fundit, si t'i mbaj lotët sepse nuk është pikëllimi im.
 • Askush nuk më mësoi se si për të mbajtur një fytyrë të drejtë, ndërsa një i ri shpjegon saktësisht se çfarë ndodhi me fundin e tij.
 • Askush nuk më mësoi se si Te aktrosh kur një pacient tërheq një thikë mbi mua.
 • Askush nuk më mësoi se si të punojmë tek një mik i cili ishte i mbytur dhe shkoi në një atak kardiak ndërsa po drekonim.

Të jesh paramedik është ...

… Shumë më tepër sesa të mbytni dhe të kurseni jetë; ka të bëjë me trajtimin e përvojave më unike, sfiduese dhe thjesht të shkosh në shtëpi në fund të ndërrimit, duke u pyetur 'si ishte dita juaj' dhe përgjigja e 'faleminderit mirë'. Të jesh paramedik është për duke dhënë një fëmijë, duke diagnostikuar një vdekje, duke bërë një pacient me një filxhan çaj dhe vetëm duke u normalizuar.

What's'është kjo për ju duke kursyer jetë?

emergjente-ambulance-xhaketë të verdhë.Bëhet fjalë për duke i dhënë vazhdimisht pak nga vetja çdo pacienti sepse megjithëse është pacienti ynë 13th i ditës dhe ne nuk mund të kujtojmë emrin e tyre është ambulanca e tyre e parë, e dashura e tyre, përvoja e tyre. Bëhet fjalë për duke dalë nga dera në 5 jam për të shkuar te një njëzet vjeç me dhimbje barku, kur minus 5 i saj dhe ju nuk keni fjetur për 22 orë. Mbi të gjitha, sidoqoftë, ka të bëjë me atë ndjenjë; po 99% e saj është e vështirë dhe e kotë dhe abuzive e NHS e madhe, por ajo 1%, kjo është arsyeja pse unë e bëj këtë.

 • Bëhet fjalë për copa që askush nuk më mësoi se si ...
 • Bëhet fjalë për duke i dorëzuar një foshnjë të porsalindur një babai i cili vetëm qëndron dhe shikon jetën e tyre të re me lot gëzimi.
 • Bëhet fjalë për duke siguruar lehtësimin e dhimbjes dhe sigurimin e një zonje të vjetër 90, e cila ka rënë dhe lënduar ijën, dhe me gjithë dhimbjen ajo kthehet dhe thotë: "Faleminderit, si jeni?"
 • Bëhet fjalë për një përqafim që i jepni dikujt në ditën e Krishtëlindjes sepse nuk kanë folur me askënd për ditë, ata nuk kanë të afërm ose shokë, por ju keni shkëlqyer ditën e tyre.
 • Bëhet fjalë për duke u ngjitur në makinë pranë njëri dhe duke thënë 'Mos u shqetëso, do të jesh mirë, do të të nxjerrim nga këtu në një moment'
 • Bëhet fjalë për duke dëgjuar fjalët e tmerrshme "fëmija im, ajo nuk merr frymë, ju lutem ndihmoni" dhe pastaj punoni mbi foshnjën derisa ajo të thërret për fat të mirë.
 • Bëhet fjalë për çdo gjë që bëjmë që mediat nuk publikojnë, është për të kuptuar faktin se ne nuk mund të marrim pjesë në atë që po vdes, sepse kemi të bëjmë me një të dehur, ose kemi pasur një pushim, sepse ne ishim orë 9 në një ndryshim dhe mbrojtur.

Unë jam një PARAMEDIK, POR NOBODY TAUGHT ME SI

ARTIKUJT T TJERA Lidhur

Ndërgjegjësimi i situatës - Pacienti në gjendje të dehur rezulton të jetë një rrezik serioz për paramedikët

Pacienti i vdekur në shtëpi - Familja dhe fqinjët akuzojnë paramedikët

Paramedikët që përballen me sulme terroriste

Komentet janë të mbyllura.