Rritja e aktivitetit pritet të shtyjë kërkesën për sigurinë, sigurinë dhe zgjidhjet e mbrojtjes nga zjarri në Intersec 2019

Komunikatë për shtyp

Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe: SHBA-të $ 1.9 miliardë sisteme të sigurisë dhe tregut të pajisjeve të zjarrit do të shohin rritje të qëndrueshme gjatë gjashtë viteve të ardhshme, me rregullore të reja qeveritare rreth sigurisë së jetës dhe mbrojtjes nga zjarri së bashku me investimet e infrastrukturës në shkallë të gjerë midis drejtuesve kryesorë të tregut.

Një raport i nëntorit i 2018 nga analistët 6Wresearch vlerëson tregun e Lindjes së Mesme për sistemet e zjarrfikjes, zbulimin e zjarrit dhe sistemet e alarmit, dalje emergjente dhe ndriçimi, do të jetë me vlerë prej $ 3 miliardë nga 2024, duke u rritur me një ritëm të përbërë vjetor prej gati tetë për qind.

Raporti tregoi se tregu rajonal dëshmoi një rënie të lehtë gjatë 2014-2016, megjithatë nga kërkesa e 2017 ka marrë, duke ndihmuar në mbulimin e çmimeve të naftës dhe iniciativave të diversifikimit ekonomik të qeverisë që synojnë ringjalljen e sektorit të ndërtimit.

Përveç kësaj, kodet e rishikuara të zjarrit dhe sigurinë e jetës, siç janë ato të nxjerra nga Mbrojtja Civile e Emirateve të Bashkuara Arabe në 2016, kanë ndihmuar rritjen në produktet pasive të vlerësuara me zjarr në ndërtesat dhe infrastrukturën e re, duke shtuar shtytje të mëtejshme në segmentin retrofitting, ku sisteme më të reja në përputhje me rregulloret aktuale janë duke zëvendësuar sistemet e vjetra.

Raporti i 6Wresearch u botua përpara ekspozitës Intersec, panairi kryesor tregtar në botë për sigurinë, sigurinë dhe mbrojtjen nga zjarri, duke u zhvilluar nga 20-22 Janar 2019 në Qendrën Ndërkombëtare të Konventës dhe Ekspozita në Dubai.

Zjarri dhe shpëtimi është pjesa e dytë më e madhe e shtatë segmenteve të shfaqjes në veprimtarinë vjetore tre ditore, ku më shumë se ekspozuesit 1,300 nga vendet 59 do të marrin pjesë në edicionin 21st të shfaqjes në fillim të vitit të ardhshëm.

Më shumë se 350 prej tyre do të jenë në seksionin e Zjarrit dhe Shpëtimit, duke përfshirë emrat më të mëdhenj në biznesin e zjarrit dhe sigurinë e jetës globale, si NAFFCO dhe Concorde Corodex Group, Honeywell nga SHBA, Hochiki me seli në Japoni, Drager nga Gjermania dhe prodhuesi i kamionëve të zjarrit turk, Volkan.

Eaton Corporation është një tjetër ekspozues titullar në seksionin e Zjarrit dhe Shpëtimit dhe është një nga shumë kompani në Intersec 2019 pozitiv për tendencat aktuale dhe të ardhshme të sigurisë nga zjarri në tregun rajonal.

Frank Ackland, drejtori menaxhues i Eatonit në Lindjen e Mesme, thotë se rregulloret e parashtruara nga Mbrojtja Civile e Emirateve të Bashkuara Arabe, për shembull, ofrojnë një standard shumë më të lartë të rregullimit sesa është parë më parë: "Eaton siguron sistemet e ndriçimit emergjent dhe zbulimin e zjarrit për ndërtesat dhe ne vuri në dukje një rritje në nivelet e rregullimit që janë duke u zbatuar - jo vetëm në standardin e vendosur por edhe më lart në shumë raste.

"Të gjithë ata që janë të përfshirë në procesin e ndërtimit po i kushtojnë rëndësi më të madhe takimit dhe tejkalimit të standardeve të përcaktuara. Kjo nuk do të thotë se nuk ka më punë për t'u bërë, dhe këtu shohim një investim të rëndësishëm në retrofitting që po ndodh edhe në Emiratet e Bashkuara Arabe, me qëllim që ndërtesat më të vjetra të bëhen më të sigurta dhe në përputhje me rregulloret aktuale ".

Eaton do të shfaqë një gamë të gjerë produktesh nga ndarjet e saj të zjarrit dhe ndriçimit emergjent në Intersec 2019, duke përfshirë edhe ndriçuesit e daljes së evakuimit që mundësojnë që ndërtesat komerciale të mund të përcjellin udhëtarët në siguri duke rregulluar drejtimet e shfaqura sipas kërcënimit.

Ackland tha se të gjitha zgjidhjet e Eaton janë të dizajnuara me siguri në thelb, duke shtuar, "Kjo nuk është e kufizuar në produktet tona të ndarjes së sigurisë në jetë dhe ne kemi vërejtur se ka një theks shumë më të madh se si zgjidhjet e energjisë mund ta mbajnë një ndërtesë të sigurt dhe zbutur rreziqet e shkaktuara nga faji i fuqisë ose dështimi.

"Sistemet tona të pandërprera të energjisë (UPS), për shembull, sigurojnë paqe jetësore të mendjes ndaj ndërtesave, veçanërisht ato ku fuqia kritike është një domosdoshmëri si në spitale dhe në bazat ushtarake. Ata gjithashtu sigurojnë siguri të vazhdueshme të të dhënave dhe informacioneve që mund të humbasin në hapësirën kibernetike publike brenda një gjysmë të dytë të një dështimi të energjisë ", shtoi Ackland.

Concorde Corodex Group është një tjetër ekspozues i rregullt i Intersec dhe do të shfaqë në 2019 zgjidhjet emergjente emergjente të bëra nga Emiratet e Bashkuara Arabe, siç janë kamionët e zjarrit, ambulancat, automjetet speciale dhe platformat hidraulike, bashkë me pajisjet e saj të zjarrit statik, duke përfshirë pompat, aparatet e fiksuara pajisjet e shtypjes.

Duke filluar si një shfaqje dy-njeri me ide të mëdha dhe shumë punë të vështirë në 1974, kompania tani ka dy fabrika në Emiratet e Bashkuara Arabe me njerëz 1,500 dhe konsiderohet gjerësisht si një nga eksportuesit më të besuar të sigurisë dhe zjarrit në botë zgjidhje të mbrojtjes.

Mohan Awad, drejtori rajonal i Zhvillimit të Biznesit i Concorde Corodex, tha se shumë nga kjo është në sajë të rrënjëve të saj në Emiratet e Bashkuara Arabe, "Në EBA, statusi natyror i klientëve dhe partnerëve tanë është të jenë adoptues të hershëm", tha Awad. "Partnerët tanë gjithmonë kërkojnë të mendojnë përpara kurbës; ata nuk duan të zgjidhin vetëm problemin, por të jenë në gjendje të parandalojnë problemin dhe të jenë dy ose tre hapa përpara problemit.

"Ne jemi shumë fat që kemi kërkesa të tilla në nivel lokal, sepse ne kemi qenë në gjendje ta marrim atë njohuri dhe ta zgjerojmë atë përmes tregjeve të tjera që i shërbejmë, si Azia, MENA dhe CIS. Është e detyruar që ne të mendojmë nga kutia dhe të investojmë shumë në kërkimin dhe zhvillimin e aftësive dhe të sjellim në bordin e shumë njerëzve kyç që kanë përvojë ".

Awad tha se Concorde Corodex Group dhe brendi i saj Bristol kanë në plan të ekspozojnë në Intersec 2019 diçka që kurrë nuk është parë më parë në Emiratet e Bashkuara Arabe - nëse arrin në kohë: "kjo është një teknologji e re që mund të jetë parë në vende të tjera, por jo në Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe do të marrë një gjurmë të madhe jashtë zonës së ekspozitave, "tha ai. "Do të jetë padyshim një ngritës vetjak".

Intersec 2019 organizohet nga Messe Frankfurt Lindja e Mesme dhe kthehet me përkrahësit kryesorë të qeverisë si Dubai Police, Dubai Civil Defense, Akademia e Policisë Dubai, Bashkia Dubai dhe Agjencia e Rregullatorit të Industrisë të Sigurisë (SIRA).

Andreas Rex, drejtor i Tregtisë së Intersec, tha se sektorët komercial dhe mikpritës janë vertikale të tjera kyçe që ngasin kërkesën për sistemet dhe pajisjet e sigurisë së zjarrit, duke shtuar, "Rritja e madhe, veçanërisht në Emiratet e Bashkuara Arabe do të vijë gjatë dy viteve të ardhshme si shpërndarje e Expo Dubai 2020 afrohet, ndërkohë që në të gjithë rajonin e Gjirit, investimet në infrastrukturë në shkallë të gjerë do ta orientojnë tregun drejt rritjes solide.

"Intersec, i vendosur në zemër të të gjitha vendeve në Dubai, paraqet mundësinë ideale për të hyrë në këto tregje dhe më gjerë, ku mijëra inxhinierë, integrues sistemesh, kontraktorë, profesionistë të industrisë dhe vendimmarrës do të kërkojnë zgjidhje për projektet e tyre të ndryshme".

Seksionet e tjera të Tregtisë Intersec përfshijnë Sigurinë e Tregtisë, Sigurinë dhe Shëndetin, Sigurinë e Atdheut dhe Policimin, Sigurinë Fizike dhe Perimetër, Sigurinë e Informacionit, dhe Automatizimin e Zgjuar të Shtëpisë dhe Ndërtimit.

Ekspozita vjetore kthehet vitin e ardhshëm me një linjë konferencash të rinovuar, duke përfshirë një takim tre-ditor të sigurisë së ardhshme të Intersecit, duke ngritur çështje kyçe për inteligjencën artificiale, integrimin e sigurisë, gatishmërinë emergjente dhe përgjigjen, mbrojtjen e të dhënave, IoT dhe shumë më tepër.

Kthimi është Forumi i Agjencisë së Rregullatorit për Industrinë e Sigurisë (SIRA), me përditësimet më të fundit në ligjin e sigurisë dhe rregulloret e industrisë në Dubai, ndërsa një konferencë një-ditore e Sigurisë dhe Mbrojtjes nga Zjarri do të përfshijë autoritetet, shefat e zjarrit, inxhinierët, zjarrfikësit dhe profesionistët e reagimit emergjent .

Kthimi i karakteristikave popullore në 2019 përfshin Zonën e Drone, një Demo Zona në Hapësirë, një Pavilion të Zgjuar në Shtëpi dhe Dizajnin e Sigurisë në Ndërtesat Pavilion. Më shumë se ekspozuesit 150 do të marrin pjesë për herë të parë, ndërsa Kanadaja, Kina, Republika Çeke, Franca, Gjermania, Hong Kongu, India, Italia, Koreja, Pakistani, Rusia, Singapori, Tajvani, Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA përbëjnë vendin 15 pavionet.

Intersec 2019 është mbajtur nën patronazhin e Lartmadhërisë së Tij Shejh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum dhe mbështetur nga Policia e Dubait, Akademia e Policisë Dubai, Mbrojtja Civile Dubai, SIRA dhe Bashkia Dubai. Më shumë detaje rreth ekspozitës mund të gjeni në: www.intersecexpo.com.

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.