Lufta kundër dhimbjes profesionale të ambulancës: Teknologjia, mund të më ndihmoni?

Një kostum energjie që ndihmon në shpëtimin e profesionistëve në heqjen dhe kujdesin e një pacienti? Një kompani gjermane realizon një projekt për shpëtimin e fatkeqësive. Një Exoskeleton Robot nga gjermani Bionic mbështet ambulancën EMT, Paramedic ose Firefighter gjatë misioneve sfiduese.

Humbjet e pasme, një fotografi e një sjelljeje të saktë (EMSworld).

Back Pain. Ajo prek kryesisht njerëzit në moshë mesatare, mesatarisht më shumë gra sesa meshkujt dhe është arsyeja kryesore për aftësinë e kufizuar në punë sidomos në EMS. Më shpesh të shkaktuara nga tendosja fizike nga ngritja dhe kryerja në punë, ky është Problemi për EMT, Paramedik, Shoferët e Ambulancës dhe Zjarrfikësit të cilët çdo ditë merren me pacientë të cilët nuk mund të lëvizin.

Lëndimet muskuloskeletale prekin punëtorët kudo, dhe humbja e prodhimit 23% në mesatare të ditëve të sëmura, por në përqindjen e fushës së Shërbimit Shëndetësor rritet. Kjo është arsyeja pse studiuesit po kërkojnë një zgjidhje në produktet e robotëve exoskeleton. Një prej tyre nga gjermani Bionik mbështet ekipet e shpëtimit gjatë misioneve sfiduese.

Emri? CRAY X.

Gjermanisht Bionic Cray X për operatorët e industrisë

Specialisti i robotikës me bazë në Augsburg, gjerman Bionic, paraqet modelin e ri të ekzoskeletit që ndihmon shpëtuesit në zonat e goditura nga fatkeqësitë.

Skenarët e mundshëm të aplikimit për një sistem robotik të lëvizshëm përfshijnë misionet e shpëtimit pas fatkeqësive natyrore, si dhe aksidente të rënda të trafikut ose sulme terroriste. Ngritja dhe mbajtja e shumë njerëzve mund të jetë e rrezikshme për pjesën e pasme të shpëtimtarit.

Skelete të jashtme, ose exoskeletons siç janë zakonisht të referuara, janë sistemet e njeriut-makine që kombinojnë inteligjencën njerëzore me fuqinë e makinës për të mbështetur ose përforcuar lëvizjet e përdoruesit. Teknologjia e inkorporuar në Cray + bazohet në modelin e suksesshëm Cray X, i cili u zhvillua për implementim në industrinë dhe logjistikën ku është përdorur për një kohë të gjatë. Modeli i ri i çlirimit të katastrofës Cray + është projektuar posaçërisht për vendosjen në operacionet e shpëtimit - edhe nëse ndodh në kushte ekstreme të motit - dhe gjithashtu integron një sistem komunikimi dhe GPS. Për më tepër, Cray + përmban motore elektrike dhe bateri që janë edhe më të fuqishme se sa në modelin e saj motër, duke bërë të mundur që ekipet e shpëtimit të heqin objekte të rënda ose pajisje të nevojshme për sa kohë dhe me sa më shumë pushtet të jetë e mundur në rast emergjence.

"Në rast të fatkeqësive të mëdha, punëtorët e ndihmave dhe ekipet e shpëtimit shkojnë në kufijtë e aftësive të tyre fizike dhe mendore. Për të përballuar më mirë këtë punë, e cila është shumë shpesh një çështje jete dhe vdekjeje, ata meritojnë të pajisen me pajisjet më të avancuara dhe më të fuqishme ", thotë Armin G. Schmidt, drejtor ekzekutiv i Bionikut gjerman. "Bionic Cray + gjerman u konceptua bashkërisht me specialistë të mbrojtjes civile nga Japonia dhe prodhuar në Augsburg të Gjermanisë. Kjo lejon përdorimin në zona dhe situata ku pajisjet e rënda të shpëtimit nuk mund të vendosen në mënyrë të sigurt dhe asistojnë ekipet e shpëtimit në vend në kryerjen e detyrës, edhe kur i nënshtrohen presioneve ekstreme fizike ".

Jashtëzakonisht i fortë dhe i qëndrueshëm

Ekzoskeleti gjerman Bionic Cray + është zhvilluar posaçërisht për përdorim në zonat e fatkeqësive. Ekipet e shpëtimit të pajisura me Cray + në të ardhmen do të jenë në gjendje të heqin dhe pastrojnë ngarkesat e rënda, si mbeturinat apo rrënojat, me lehtësi dhe durim më të madh. Përveç fuqisë shtesë, punonjësit e shpëtimit sigurohen nga skeleti i jashtëm, i cili udhëhiqet nga dy motorë elektrikë me performancë të lartë, një transmetues GPS i integruar ndihmon në gjetjen e vendndodhjes së tyre në zonën e fatkeqësisë. Për më tepër, Cray + mund të pajiset me një aparat fotografik që lejon që imazhet e drejtpërdrejta të operacionit të shpëtimit të transmetohen direkt në qendrën e krizës. Cray + është i pajisur me një bateri ekstra-jetë dhe është i përshtatshëm për përdorim edhe në kushtet më ekstreme të motit.

Rreth gjermane Bionic

Bionik gjerman, me seli në Augsburg me zyra në Berlin, Tokio dhe Singapor, është një prodhues gjerman që zhvillon dhe krijon ekzoskeletë për përdorim në prodhimin industrial. Exoskeletons janë sisteme të njeriut-makine që kombinojnë inteligjencën njerëzore dhe fuqinë e makinës, duke u mundësuar kështu individëve të fitojnë forcë dhe durim më të madh. Bioniku gjerman është një nga kompanitë më të mëdha të robotikës në botë që fokusohet tek njerëzit në industrinë 4.0. Mësoni më shumë për gjermanët Bionic, produktet e saj dhe mendjet që qëndrojnë pas kompanisë në www.germanbionic.com.

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.