Kontinental tregon risitë për qytete më të zgjuara dhe më të sigurta në CES 2019

Në një deklaratë për shtyp të dhjetorit 2018, kompania kontinentale shpjegoi projektin e saj për të bërë më të sigurtë dhe më të zgjuar qytetet në mbarë botën me dy objekte të thjeshta: llambat dhe veshjet.

Komunikatë për shtyp
  • Demonstron intershti inteligjent në botën e vërtetë në Walnut Creek, Kaliforni
  • Zbulon portofolin e gjerë për qytetet e zgjuara duke përfshirë Menaxhimin e Flotës së Qytetit, Shuttle Autonomous (CUbE), Llambë Inteligjente e Rrugëve dhe Mbështetëse Inteligjente
  • Shfaq se si të dhënat e qytetit si një shërbim i mundësojnë Kontinentalit të ofrojë shërbime interoperabile, të integruara dhe end2end

Las Vegas, Dhjetor 17, 2018. Sot gjysma e popullsisë së botës jeton në qytete; në tre dekada ky numër do të rritet nga një tjetër 2.5 billion1, duke shtuar më shumë automjete në rrugët tashmë të mbingarkuara. Ndërsa më shumë qytete i afrohen pikëzimit të popullsisë, digjitalizimi do të çojë kalimin në një ekosistem mobiliteti të ri. Në CES 2019, Continental do të demonstrojë zgjidhjet e saj dhe teknologjitë kyçe për qytetet e ardhshme rreth temës "Lëvizja në shërbimin tuaj. Liria për të jetuar. "

"Lëvizja inteligjente është një shtyllë thelbësore e qytetit të zgjuar. Numri i pajisjeve të lidhura tejkalon popullsinë e botës sot, duke lehtësuar shkëmbimin e informacionit në kohë reale mes automjeteve, infrastrukturës dhe njerëzve. Në CES 2019, Continental do të tregojë zgjidhje që nxisin inteligjencën e lëvizshmërisë, lehtësojnë bllokimet e trafikut dhe reduktojnë aksidentet dhe ndotjen, duke adresuar sfidat më kritike të lëvizshmërisë urbane ", tha Helmut Matschi, anëtar i Bordit Ekzekutiv Kontinentale dhe kreu i Divizionit të Brendshëm.

Intersection Inteligjente jetojnë në Walnut Creek, California

Continental do të paraqesë pilotin e tij të parë gjithëpërfshirës inteligjent që vepron në zemër të Walnut Creek, California. Një pamje tre-dimensionale e kryqëzimit, e shfaqur duke përdorur realitetin e shtuar, do t'i lejojë vizitorët të provojnë të dhëna nga trafiku në kryqëzim dhe flasin me ekspertë për vlerën

kryqëzimet inteligjente mund të sjellin në qytete të zgjuara. Prezantimi i parë si një koncept në CES 2018, intershti inteligjent i kontinentit është një zgjidhje reale në fund të fundit që përmban një set të sensorëve, algoritme të fuqishme të bashkimit të sensorëve për të gjeneruar një model mjedisor gjithëpërfshirës dhe Komunikimin e Dedikuar të Shkurtërsë (DSRC) për të transferuar informacione të vlefshme ndërmjet kryqëzimit dhe mjeteve të lidhura.

Zgjidhja bën të mundur paralajmërimin e një shoferi të afërt për një këmbësor këmbësorësh jashtë vijës së shikuesit të shoferit. Të dhënat e tij mund të përdoren gjithashtu për të kontrolluar ndryshimet e sinjalit, për të riorganizuar trafikun dhe për të reduktuar emetimet dhe kohën e papunë në kryqëzime. Koncepti është integral i mbrojtjes së përdoruesve të rrugëve të cenueshme (VRUs) si këmbësorë dhe çiklistë dhe mbështet shoferët në skenarë të trafikut kompleks ndërprerës, si parandalimi i makinave të kthyera nga ana e majtë në drejtimin e trafikut që afrohet nga prapa një mbylljeje. Ajo gjithashtu mund të informojë shoferët duke u kthyer drejtë në lidhje me trafikun që po afrohet nga e majta.

Përveç kësaj, intershti inteligjent i kontinentit mundëson grumbullimin e informacioneve dhe statistikave nga kryqëzimet - shpesh të mbingarkuara, zona me incidencë të lartë - të cilat pastaj mund të përdoren për rrjedhën e trafikut, përmirësimin e sigurisë dhe mjedisit.

"Ashtu si Continental, Walnut Creek siguron prioritet për sigurinë, efikasitetin dhe aksesin për përdoruesit e saj të rrugës. Qyteti ka trafik të lartë të automjeteve dhe këmbësorëve, dhe një fokus të gjatë në inovacionin e transportit, duke krijuar një mjedis të përsosur për pilotimin e teknologjisë inteligjente Intelektuale ", tha Jeremy McClain, drejtor i Sistemeve dhe Teknologjisë, Continental North America.

Menaxhimi i Flotës së Qytetit për lëvizshmëri të përbashkët

Ndarja e makinave pritet të përjetojë rritje të qëndrueshme për ardhmërinë e parashikueshme2. Në qytetet e zgjuara, ndarja e automjeteve elektrike është një opsion veçanërisht tërheqës për të zvogëluar zhurmën dhe ndotjen e mjedisit. Për më tepër, ajo ofron një alternativë ndaj pronësisë së makinave individuale, duke reduktuar numrin e veturave, mbingarkimin dhe nevojën për hapësira parkimi në qytete. Zgjidhja e Menaxhimit të Fleet City ofron përdoruesve qasje të lehtë në automjete të përbashkëta elektrike, duke optimizuar menaxhimin e operatorit të flotës dhe duke ofruar përdorim të shkëlqyeshëm për konsumatorët fundorë. Për operatorët e parkut, zvogëlon barrën e dokumenteve, dorëzimin fizik të çelësave dhe madje edhe detyrën e mirëmbajtjes së automjeteve.

© Continental AG - Menaxhimi i Flotës së Qyteteve në qytetet e zgjuara për të zvogëluar zhurmën, zhurmën dhe ndotjen e mjedisit

I gjithë procesi mund të përfundojë nga fundi në fund duke përdorur një aplikacion mobil, nga rezervimi dhe dhënia e aksesit për kthimin e automjetit, nga faturimi dhe pagesa në raportimin e incidentit. Sistemi optimizon përdorimin e flotës për operatorin. Për shembull, nëse një klient duhet të udhëtojë vetëm në një distancë të shkurtër, ai / ajo nuk ka nevojë të humbasë kohën duke pritur një makinë plotësisht të ngarkuar ose duke u ndjerë në mënyrë të pasigurt në lidhje me automjetin që ka gamë të pamjaftueshme për të arritur në destinacion, siç është rasti ndonjëherë . Për të optimizuar përdorimin e flotës, operatori mund të caktojë të njëjtën flotë të automjeteve për dy klientë të ndryshëm me periudha të ndryshme përdorimi. Për shembull, të njëjtën flotë e automjeteve mund të përdoren nga punonjësit e zyrës gjatë ditës dhe një kompani sigurie gjatë natës. Menaxhimi i Flotës së Qytetit siguron regjistrimin e duhur të përdorimit të flotës dhe nëse kërkohet, faturimin dhe pagesën.

Nëse rimbushja e automjetit është e nevojshme gjatë udhëtimit, klienti, mund të fitojë një nxitje për marrjen e detyrës, e cila është një vlerë e shtuar shtesë për operatorin e parkut. Gjatë udhëtimit, automjeti mund të gjurmohet dhe nëse paraqitet një situatë kritike, shoferi mund të kontaktojë menjëherë operatorin. Kontinental po drejton tashmë pilotë të suksesshëm duke përfshirë elemente të ndryshme të Menaxhimit të Flotës së Qyteteve në Azi, SHBA dhe Evropë.

Llambat inteligjente të rrugëve për t'u lidhur përtej automjetit

Llambat inteligjente të rrugëve janë një element kyç në zhvillimin e një qyteti të sigurt, të pastër dhe të zgjuar. Në CES 2019, kontinental do të prezantojë konceptin e saj Inteligjent të Llambës së Rrugëve. Transferimi i kompetencës automobilistike në infrastrukturën e qyteteve të së nesërmes, llambë inteligjente e kontinentit, thjeshton menaxhimin e ndriçimit, duke monitoruar dhe analizuar informacionin për mjedisin, trafikun dhe parkimin në qytetet e zgjuara.

Duke përdorur lidhjen e sigurt dhe sensorët, zgjidhja e llambës Inteligjente të kontinentit mundëson dritë të largët

Llambë Inteligjente e Rrugës për të lehtësuar menaxhimin e ndriçimit duke siguruar të dhëna për qytetet e zgjuara

kontrollin si dhe ndriçimin rrugor adaptiv në varësi të pjesëmarrësve të trafikut përreth. Për më tepër, portofoli i ri siguron mirëmbajtje të largëta, siç janë azhurnimet mbi-ajër dhe monitorimin e performancës. Këto karakteristika u mundësojnë qyteteve dhe operatorëve të zgjuar që të kursejnë energji dhe të ulin koston duke punuar në mënyrë më efikase.

Llambë Inteligjente e Rrugës është gjithashtu një burim i vlefshëm i të dhënave për qytetet e zgjuara në të ardhmen. Kombinimi i sinergjive ndërmjet inteligjencës inteligjente dhe llambës inteligjente të rrugës, Continental mund të rrisë sigurinë përtej kryqëzimeve në zonat mes bllokut, duke zbuluar situata kritike dhe duke transferuar këtë informacion nëpërmjet komunikimit V2X me mjetet e lidhura. Përveç kësaj, duke identifikuar hapësirën e lirë të parkimit, zgjidhja mund të zvogëlojë mbipopullimin dhe të përmirësojë qarkullimin e përgjithshëm të trafikut. Së fundmi, duke matur nivelet e ndotjes, si zhurma dhe cilësia e ajrit, portofoli i ri i Kontinentit të Rrugës Inteligjente mund të përmirësojë cilësinë e jetës në qytetet e së nesërmes.

Veshjet inteligjente për të përmirësuar sigurinë dhe komoditetin e përdoruesit

Duke ecur përtej infrastrukturës dhe lëvizshmërisë në qytetin e zgjuar, Continental po zhvillon zgjidhje për të adresuar nevojat e punëtorëve të qytetit me Inteligjente të Mbushur - elektronike të zgjuar të integruar në tekstile.

Veshjet inteligjente mund të kontribuojnë në uljen e konsumit të energjisë në automjete dhe rritjen e sigurisë dhe rehati për shoferët. Të integruar brenda xhaketave të punës të baterisë, pads ngrohje ofrojnë zgjidhje të përkryer për ngrohtësi dhe konsum efikas të energjisë. Për ta mbajtur baterinë të vogël dhe jo modest dhe për të shmangur shqetësimin e mbylljes për rimbushje, xhaketa është e pajisur me një sistem induktiv të ngarkimit që mund të ngarkohet nga vetura, duke siguruar që xhaketa të jetë gjithmonë gati për përdorim.

© Continental AG - Veshjet inteligjente për konsum më të ulët të energjisë dhe rritjen e sigurisë dhe rehati për punëtorët

Kjo teknologji është veçanërisht e përshtatshme për punëtorët e shpëtimit ose të ndërtimit. Një nga rreziqet kryesore profesionale që ndeshen këta individë, po neglizhohet në trafik. Për të rritur sigurinë e tyre, xhaketat e tyre mund të pajisen me burime aktive të dritës, si shirita LED, të cilat sigurojnë shikueshmëri edhe në kushtet më të dukshme kufizuese, siç janë tymi, moti i keq ose natën.

Veshjet Inteligjente mund të hapin një sërë mundësish të reja në qytetet e zgjuara dhe të kontribuojnë për një të ardhme më të sigurt, më ekonomike dhe më të qëndrueshme.

Të Dhënat e Qytetit si Shërbim në qendër të inteligjencës së lëvizshmërisë

Platforma e Qytetit të të Dhënave si një Shërbim (CDaaS) i mundëson Kontinentit të ofrojë shërbime ndërvepruese, të integruara dhe end2end në kontekstin e portofolit të saj të zgjuar të qytetit, duke përfshirë Intersect Intelligent, Street Intelligent

© Continental AG - Të Dhëna e Qytetit si një platformë shërbimi për të mbledhur, përpunuar dhe bashkuar të dhënat nga zgjidhje të ndryshme të qytetit të zgjuar

Llambë, kalimi inteligjent, anije automatike, parking i zgjuar dhe menaxhimi i flotës së qytetit. Platforma siguron qasje në një pishinë të shërbimeve të përbashkëta të konsumatorëve, si rezervimi, pagesa ose drejtimi në zgjidhje të ndryshme. Të gjitha informatat e gjeneruara si dhe të përdorura nga zgjidhjet ndahen nëpërmjet një qendre të dhënash që përmbush standardet më të larta të privatësisë dhe sigurisë. Për më tepër, integrimi i lehtë i shërbimeve të palëve të treta mund të arrihet përmes SDK-ve të përshtatshme dhe API-ve të hapura.

Platforma mbledh, përpunon dhe bashkon të dhënat nga zgjidhje të ndryshme, duke krijuar kështu inteligjencën e lëvizshmërisë, e cila mund të përdoret për të zhvilluar zgjidhje të reja dhe relevante për të përmirësuar cilësinë e jetës në qytetet e zgjuara. Për shembull, llambë Inteligjente e Rrugës mund të identifikojë një vend parkimi në dispozicion, CDaaS pastaj përdor inteligjencën artificiale për të parashikuar disponueshmërinë e saj për Smart Parking. Parkimi i zgjuar pastaj udhëzon shoferin në vendin e duhur të parkimit.

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.