Si të përballeni me një skenar të shumëfishtë thikë? - Rëndësia e përbashkët e ndërveprimit dhe e një koordinimi të mirë

Siguria ndihmëse është e detyrueshme. Por ka shumë situata ku agresionet janë sfiduese për të parandaluar. # AMBULANCE! komuniteti filloi në 2016 për të analizuar situatat e ndryshme. Qëllimi kryesor është që të bëhet më e sigurt EMT dhe ndryshimi i ndihmës, falë njohurive më të mira. Filloni të lexoni, kjo është një histori #Crimefriday për të mësuar më mirë se si të ruani trupin tuaj, ekipin tuaj dhe ambulancën tuaj nga një "ditë e keqe në zyrë"!

Ne kemi mbledhur një dëshmi për një incident të trefishtë të goditjes në Mbretërinë e Bashkuar në 2016. Një mjek paralajmëron momentet e veprimit, kur arritën për të trajtuar pacientët dhe kur policia ishte gjithashtu në skenë. Disorganizimi në një situatë të tillë, duhet të trajtohet me kritere të ashpra, duke shmangur rreziqet e mundshme. Një tjetër temë që del në këtë raport, është ndërveprueshmëria. i përbashkët i ndërveprimit, komandës dhe kontrolli ndërmjet policisë / zjarrit / ambulancës ka qenë një temë me shumë interes gjatë viteve të fundit, por ka ende komunikime të dobëta mes responduesve që rezultojnë të panevojshme.

Disa muaj para këtij incidenti, kisha ndjekur edhe stërvitjen shtesë si një operative në komandantin e skenës. Kjo punë që ne ndoqëm ishte më pak për shkak të rreziqeve dhe më shumë për të bërë me faktin se kishte tre pacientë të lënduar rëndë dhe ishim paramedikë 6 në dispozicion për t'u përgjigjur si një ekip. Ndërsa ekipi kishte qasje në komunikimet në formën e radiove dhe një kanal të dedikuar këto nuk ishin përdorur mirë.

SIGURIA NË MB - Në përgjithësi, situata e sigurisë në Britani të Madhe është mjaft e sigurt. Ky lloj incidenti është një situatë shumë e rrallë në Angli dhe kjo gjë e rrallë shkon disi për të shpjeguar disa nga problemet që ndodhën gjatë incidentit. Shumica e çështjeve të sigurisë bazohen në sulme të vazhdueshme verbale dhe sulme fizike të rastit, duke folur në përgjithësi nga pacientët e dehur. Incidenca e dhuna e paramenduar është pak dhe larg, ndonëse ka pasur një rritje të raportuar në abuzimin e stafit të ambulancës në vitet e fundit, kjo mund të korrespondojë me rritjen e vitit në rritje në thirrjet në linja emergjente dhe thirrjet e lidhura që nuk janë në të vërtetë emergjenca.

INCIDENTI - Për të sqaruar pjesën e këtij incidenti që ishte rreth dhunës, çështja këtu ishte se kishim një ekip profesionistësh me uniforma gati në 20 në një pikë në një ndërtesë, nga të cilat vetëm pak e dinin se sulmuesi ishte në skenë dhe askush nuk e kuptonte se ishte potencialisht një armë ende e pagjetur dhe personat shtesë në pronë që nuk e kuptuam.
Incidenti ishte veçanërisht kaotik pasi që kishte dy resuscitations aktive në vazhdim për plagët e shumta stërvitje dhe një pacient të peri-arrestuar i cili ishte gjithashtu duke u trajtuar dhe u transportua në spital në mënyrë të arsyeshme shpejt pasi u stabilizua në skenë. Kombinimi i shumë anëtarëve të stafit në ekip dhe shumë policë e bënë skenën mjaft kaotike. Të gjitha thanë se ishin rreth 10 anëtarë të shërbimit të ambulancës në skenë dhe një numër të ngjashëm të policëve. Megjithatë, personi i parë, mbërriti në skenë në një veturë të vetme dhe shkoi drejt në pronë dhe filloi duke u përpjekur për të trajtuar një nga pacientët. Në këtë pikë, personi i parë në skenë ka qenë i mbingarkuar dhe kështu nuk ofroi reagime të qarta në dhomën e kontrollit dhe koordinimi me policinë ishte minimal.

Nuk ishte derisa nuk kishim ndalur të punonim në të dy pacientët në skenë dhe e transportuam pacientin tjetër që zbuluam se sulmuesi ishte lart (me policinë). Megjithatë, kishte dy persona të tjerë në pronën që askush nuk e dinte. Implikimi i kësaj është që sulmuesi mund të ketë qenë ende në shtëpi pa e ditur ekipi dhe se arma ende nuk ishte llogaritur.
Kishte një prani të madhe të kalimtarë jashtë rrugës që ishte mbledhur për të parë se çfarë po ndodhte me një numër të madh të automjeteve emergjente dhe disa nga këta njerëz po bëheshin të frustruar kur nuk u treguan se çfarë po ndodhte dhe herë pas here zuri me zë, ndërsa fliste në polici.

Përsa i përket sfidave dhe vendimeve që i bëmë këto nuk ishin aq të komplikuara, ne morëm vendimin për të ndarë ekipin dhe për të ndihmuar stafin tjetër të ambulancës, i cili tashmë ishte në skenë, sesa të qëndronte si një njësi e veçantë. Kjo krijoi sfida pasi automjetet tona u krijuan për incidente të mëdha dhe jo domosdoshmërisht lehtësimin e aksesit pajisjet e shpëtimit të jetës. në ekipi i reagimit të zonës së rrezikshme kemi ardhur në automjetet 3 të cilat kanë të gjitha sistemet e pajisjeve të ndryshme, asnjë nga të cilat nuk mund t'i përcjellë pacientët spital (edhe pse kjo nuk ishte e nevojshme në këtë rrethanë).

Koordinimi me policinë ishte i kufizuar në biseda joformale të bëra nga individë të ndryshëm në zona të ndryshme të ndërtesës dhe si të tilla, çdo gjë që është komunikuar lidhur me rrezikun nuk u shpërnda përsëri nëpër tërë ekipin. Nuk kishte asnjë zonë të nxehtë të ngritur në këtë incident pasi rreziku është supozuar të jetë i mbyllur. Roli im në këtë incident ishte për të ndihmuar në drejtimin e një prej mbështetjeve të avancuara të jetës që kryhen në një pacient.

Ky ishte një incident i pazakontë në kontekstin e Britanisë së Madhe. Para së gjithash, unë do të doja të shqyrtuar risi e situatës, mënyra në të cilën edhe pse trajnimi në fusha të ngjashme mund të ketë ndodhur, rrethana aktuale e krimit të dhunshëm në Mbretërinë e Bashkuar është mjaft e kufizuar. Do ta bëj këtë duke shtuar disa statistika krim me thikë në Britani të Madhe.
Sipas raportit vjetor të qeverisë në statistikat e krimit, e cila mund të gjendet në PDF të bashkangjitur në dokument, krimi me thikë u rrit 10% vitin e kaluar me vepra 28,664. Ndërsa kjo mund të duket si një shumë e rasteve kur ju përhapur atë mbi një popullsi prej pak më shumë se 65 milion (Zyra për Statistika Kombëtare 2016) kjo nuk është se një numër i lartë. Vështirësia për t'u thirrur në një rast të kësaj ashpërsie dhe rreziku relativ është theksuar më tej kur shikoni të dhënat për majin 2016 (NHS England 2016) që tregon se në muajin maj, shërbimet e ambulancës në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar morën thirrjet e 806,354 që punonin në një mesatare prej 26,000 në ditë. Nga këto 26,000 një ditë 19,000 ishin kategorizuar si nevojë për një ambulancë. Pra, meqë në një vit ka vetëm vepra 28,664 (shumë prej të cilave shërbimi i ambulancës nuk do të duhet të marrë pjesë, pasi që nuk ka persona të dëmtuar), kur konsideroni se gjatë vitit ka rreth 9.4 milion thirrje në vit dhe përhapjen e ngarkesës së punës në ekipe të ndryshme në zonat që punojnë me ndryshime të ndryshme, do të shihni se ju mund të shkoni gjithë karrierën tuaj pa ardhur në një punë që përfshin krim me thikë apo me të vërtetë armë zjarri.

TRAJNIMI - Me profesion paramedik duke u rregulluar nga Këshilli i Profesioneve të Shëndetit dhe Kujdesit dhe vendosjen e standardeve minimale për paramedikët. Të gjithë paramedikët në skenë u trajnuan për t'u marrë me pacientët e traumatizuar të komplikuar. Realiteti i situatës është se shumë prej tyre kurrë nuk kanë qenë në një thikë dhe shumica e punëve të paramedikëve në Britani të Madhe është bërë në grupe të vogla, zakonisht 1 ose 2 paramedikët dhe një tjetër ambulancë që nuk ka gjasa të trajnohet në nivelin e një ndihmës. Kjo do të thotë që shpesh kur shumë ndihmës mjekë të bashkuar, të cilët përdoren për të punuar si klinikë të pavarur ka konfuzion ose kufij të paqartë. Ndërsa skena kishte staf 8 me të njëjtin klasë klinike (si paramedikët) dhe të gjithë ata 8 ishin të zënë me futjen e kit / transportimin e një pacienti të gjallë ose në mënyrë aktive duke ringjallur pacientët e tjerë.

Kjo hierarki e sheshtë, pa strukturë të qartë, do të thoshte që qelizat e vogla të izoluara të klinicistëve u përqendruan në atë që po bënin. Kjo do të thoshte se kishte grupe të ndara 3 që punonin në izolim me një supozim se dikush ishte përgjegjës dhe koordinonte operacionin. Kjo duke supozuar se dikush tjetër po shqyrtonte sigurinë dhe menaxhimin e skenës mund të ketë qenë pjesë e arsyes pse ndoshta nuk kemi një pamje aq të qartë sa duhet.

Ndoshta një tjetër problem është mënyra në të cilën mësohet menaxhimi i skenës. Ndërsa ne ndjekim DRCABC protokoll (rreziku, reagimi, hemorragjia kritike, rrugët e frymëmarrjes, frymëmarrja, qarkullimi) dhe studentët janë të shpuar në këtë mund të jetë bërë diçka që përsëritet, por nuk është konsideruar me të vërtetë. Një gjë e zakonshme për të dëgjuar nga studentët që vijnë në skenarë është "duke marrë parasysh sigurinë e skenës: a është skena e sigurt?" Dhe ndoshta kjo përsëritje e diçkaje që konsiderohet si një "formalitet" gjatë trajnimit nuk ndihmon. Paramedik i Britanisë së Madhe punon në një mjedis relativisht të sigurt dhe kjo në vetvete mund të thotë që njerëzit të bëhen të vetëkënaqur dhe nuk ndjekin praktikat më të mira për të kontrolluar sigurinë e skenës.

Sa i përket trajtimit aktual pacientët të gjithë kanë marrë një standard shumë të lartë të kujdesit, përkrahja e plotë e jetës është kryer në përputhje me Udhëzimet e Këshillit Evropian për Rigjallërim dhe aftësi të avancuara të tilla si intubation dhe decompression gjoks gjoks ishin aplikuar. Rezultati nuk pasqyronte këtë standard të lartë të përkujdesjes edhe pse ekipi ofroi kujdes të mirë klinik.

Ideja e "Bandwidth"Është se një person mund të fokusohet vetëm në kaq shumë gjëra në të njëjtën kohë, të ngjashme me bandwidth në një kompjuter. Dallimi me një kompjuter është se kur bandwidth është tejkaluar me një kompjuter ajo ngadalëson ose ndalesa e punës, ajo që është e rrezikshme me njerëzit është se shpesh ata vazhdojnë të punojnë, por duke bërë punë keq. Nëse e imagjinoni se keni vetëm kaq shumë që mund të mendoni për një kohë atëherë ndoshta kjo punë ka pasur shumë gjëra, shumë shqetësime.

All-Stafi-Aide-Memoire-web-version

LEXONI TË GJITHA RAPORTET E FËMIJËVE TË KRIMIT!

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.