Plani afatgjatë i NHS: fonde shtesë për ta bërë NHS të përshtatshme për pacientët, familjet dhe profesionistët e tyre

Plani afatgjatë i NHS për të trajtuar kushtet kryesore të vrasësit dhe për të kursyer deri në gjysmë milioni jetë

Plani afatgjatë i NHS, i botuar sot, do të shpëtojë pothuajse gjysmë milioni më shumë jetë me veprime praktike mbi kushtet e mëdha të vrasësve dhe investimet në klasën botërore, duke përfshirë trajtimet më të fundit duke përfshirë testet gjenomike për çdo fëmijë me kancer.

Projekti për ta bërë NHS të përshtatshëm për të ardhmen do të përdorë teknologjinë më të fundit, siç janë konsultimet digjitale të GP për të gjithë ata që i duan ata, së bashku me zbulimin e hershëm dhe një fokus të ripërtërirë në parandalimin e ndalimit të vdekjeve të parakohshme 85,000 çdo vit.

SHKARKONI PLANIN AFATGJATË NHS

Masat e përshkruara nga drejtuesit e NHS sot do të ndihmojnë në parandalimin e sulmeve të zemrës, goditjeve dhe rasteve të demencës së 150,000, ndërsa më shumë se tre milionë njerëz do të përfitojnë nga përmirësimet e reja dhe të përmirësuara të goditjeve, të frymëmarrjes dhe kardiak gjatë dekadës së ardhshme.

Pacientët do të përfitojnë nga shërbimet që shkojnë nga përmirësimi i kujdesit neonatal për prindërit dhe foshnjat e reja në terapinë e goditjeve që ndryshojnë jetën dhe mbështetjen e integruar për të mbajtur njerëzit e moshuar nga spitali, duke jetuar më gjatë dhe jetë më të pavarur.

Plani afatgjatë i NHS është gjithashtu hera e parë në historinë e Vitit 70 të NHS-së kur do të ketë një garanci të re që investimi në kujdesin primar, të komunitetit dhe të shëndetit mendor do të rritet më shpejt sesa rritja e buxhetit të përgjithshëm të NHS. Kjo do të financojë një model shërbimi të ri 4.5 miliard për shekullin 21st anembanë Anglisë, ku organet shëndetësore bashkohen për të siguruar kujdes më të mirë dhe të bashkuar në partneritet me qeverinë lokale.

Angazhimi për të trajtuar kushtet e mëdha fizike vjen së bashku me investimin më të madh ndonjëherë në shërbimet e shëndetit mendor, duke u rritur në të paktën £ 2.3 miliardë në vit nga 2023 / 24. Duke u bazuar në zgjerimin e konsiderueshëm në vitet e fundit, plani afatgjatë do të shohë rreth dy milion më shumë njerëz që vuajnë nga ankthi, depresioni ose probleme të tjera që marrin ndihmë gjatë dekadës së ardhshme duke përfshirë baballarët e rinj, si dhe nënat, dhe aksesin orë 24 në kujdesin e krizave nëpërmjet NHS 111.

Plani afatgjatë i NHS gjithashtu do të:

  • Hapni një "derë të përparme" digjitale në shërbimin shëndetësor, duke u lejuar pacientëve të kenë mundësi të kenë kujdes shëndetësor në prekjen e një butoni
  • Sigurimi i testimit gjenetik për një të katërtën e njerëzve me kolesterol të rrezikshëm të lartë, duke arritur tek njerëzit 30,000
  • Jepni që shëndeti mendor të ndihmojë 345,000 më shumë fëmijë dhe të rinj përmes zgjerimit të shërbimeve të bazuara në komunitet, duke përfshirë edhe në shkolla
  • Përdorni skanimet dhe teknologjinë më të fundit, duke përfshirë përdorimin potencial të inteligjencës artificiale, për të ndihmuar në sigurimin e kujdesit më të mirë në Evropë me mbi 100,000 më shumë njerëz çdo vit duke përdorur shërbime të reja dhe më të mira
  • Investimi në zbulimin e mëhershëm dhe trajtimi më i mirë i kushteve të frymëmarrjes për të parandaluar pranimet në spital 80,000 dhe inhalatorët e mençur do të pilotohen kështu që pacientët mund të monitorojnë lehtësisht gjendjen e tyre, pavarësisht se ku janë
  • Sigurohuni që çdo spital me një departament të rëndësishëm A & E të ketë kujdes të jashtëzakonshëm në të njëjtën ditë, në mënyrë që pacientët të mund të trajtohen dhe të shkarkohen me paketën e duhur të mbështetjes, pa pasur nevojë të qëndrojnë gjatë natës.

Shefi ekzekutiv i NHS Angli Simon Stevens tha: "NHS po shënon përvjetorin e saj 70th, dhe debati kombëtar ka përqendruar drejt tre të vërteta të mëdha. Ka pasur krenari në suksesin e qëndrueshëm të shërbimit tonë shëndetësor dhe në përkushtimin e përbashkët social që përfaqëson. Ka pasur shqetësime - për financimin, personelin, rritjen e pabarazive dhe presionet nga një popullsi në rritje dhe plakje. Dhe ka pasur gjithashtu optimizëm të ligjshëm - në lidhje me mundësitë për vazhdimin e përparimit mjekësor dhe rezultatet më të mira të kujdesit.

"Duke shikuar përpara për ditëlindjen 80th të Shërbimit Shëndetësor, ky Plan Afatgjatë i NHS vepron në të tre këto realitete. Ajo mban gjithçka që është e mirë për shërbimin tonë shëndetësor dhe vendin e tij në jetën tonë kombëtare. Ai merret me kokën e presioneve që përballet stafi ynë. Dhe përcakton një hartë praktike me kosto, faza, për prioritetet e NHS për cilësinë e kujdesit dhe përmirësimin e rezultateve për dekadën e ardhshme ".

Shtatëdhjetë vjet pasi u themelua NHS, shërbimi shëndetësor do të zgjerojë kujdesin për pacientët dhe familjet e tyre në çdo fazë të jetës, duke mbështetur njerëzit për të filluar mirë, për të jetuar mirë dhe për të moshuar mirë.

NHS do të jetë shërbimi i parë shëndetësor në botë për të ofruar sekuenca tërë gjenomike për fëmijët me kancer dhe të rinj që kanë një çrregullim të rrallë gjenetik, përveç të rriturve që vuajnë nga disa gjendje të rralla ose kancer të veçantë.

Trajtimet e reja të përshtatura në mënyrë individuale do të futen së bashku me shërbimet e testimit të prerjes së skajit që do të thotë se tre të katërtat e pacientëve të kancerit diagnostikohen herët, kur gjendja është më e lehtë për t'u trajtuar, nga gjysma e sotme, duke kursyer jetën 55,000 në vit.

Rreth vdekjeve të parakohshme 23,000 dhe pranimet në spital 50,000 do të parandalohen gjatë dekadës së ardhshme duke vënë mbi pacientët 100,000 problemet me zemër përmes një programi të shëndetshëm të jetesës dhe stërvitjes çdo vit.

Fëmijët dhe shëndeti i të rinjve do të jenë prioritet me futjen e një programi të ri transformimi për të mbikëqyrur ofrimin e angazhimeve për dhjetë vitet e ardhshme, nga sjellja e kujdesit mendor dhe fizik në shërbime për vitet 0-25, në mënyrë që kujdesi të jetë në kohë dhe në vazhdimësi.

Një përqendrim i ripërtërirë në parandalimin, përfshirë veprimin për të ndihmuar njerëzit të jetojnë jetë të shëndetshme, do të ndalojë mijëra njerëz që krijojnë kushte kërcënuese për jetën ose kufizojnë, duke përfshirë zgjerimin e Programit të Parandalimit të Diabetit.

Dhe ndërsa më shumë njerëz jetojnë më gjatë, kujdeset gjithnjë e më shumë në shtëpitë e njerëzve ose diku të përshtatshme, duke liruar hapësirën në spitale për ata që kanë nevojë më së shumti.

Ian Dalton, shefi ekzekutiv i NHS Improvement, tha: "Në zemër të NHS janë stafi i vështirë që nxjerr të gjitha ndalesat për t'u kujdesur për pacientët çdo ditë. Falë përkushtimit të tyre që NHS është admiruar në të gjithë botën dhe se ka bërë hapa të mëdhenj gjatë dhjetëvjeçarëve të fundit.

"Ne duhet të ndërtojmë këto arritje dhe të përdorim më së miri investimet e reja për të rivendosur rrënjësisht mënyrën se si NHS është drejtuar në mënyrë që popullata jonë në rritje dhe plakje të mund të marrë kujdesin e duhur në kohën e duhur dhe në vendin e duhur.

"Kjo do të thotë prishjen e pengesave organizative për të marrë një qasje më holistike se si ofrohet dhe paguhet kujdesi, duke përfshirë format e reja dhe ekzistuese të teknologjisë, rekrutimin dhe mbajtjen e numrit të duhur të stafit, dhe zhvendosjen e fokusit nga spitalet në parandalimin dhe kujdesin në komunitet.

"Zhvilluar nga ata që punojnë brenda NHS, plani afatgjatë përcakton një udhërrëfyes emocionues për mënyrën se si do ta bëjmë këtë së bashku për të mirën e pacientëve".

Profesori Carrie MacEwen, kryetar i Akademisë së Kolegjeve Mbretërore Mjekësore, tha: "Është mirë që të kemi një plan i cili përcakton një drejtim të qartë për NHS dhe trajton shumë nga çështjet që Akademia ka thënë prej kohësh që duhet të adresohen nëse duam të përmirësojmë kujdesin e pacientit. Sfida jonë tani është që të sigurohemi se është zbatuar siç duhet dhe në këtë drejtim ne, që është secili që punon në NHS dhe pacientët që përdorin shërbimin, të gjithë duhet të luajnë rolin tonë nëse duam ta bëjmë një sukses ".

Simon Gillespie, shefi ekzekutiv i Fondacionit Heart Heart thotë: "Ky plan është një hap i mirëpritur dhe i rëndësishëm në luftën kundër sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut, që premton të shpëtojë mijëra jetë në vitet e ardhshme.

"Fokusi i fortë i planit në përmirësimin e parandalimit dhe zbulimit të sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut dhe faktorëve të tyre të rrezikut ka potencialin për të bërë një ndryshim të madh, duke siguruar që normat e vdekjeve të bien më tej në të ardhmen. Përveç kësaj, kujdesi dhe mbështetja më e mirë për njerëzit që jetojnë me dështim të zemrës do të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës për shumë veta.

"Tani është e domosdoshme që të fillojë puna për ta bërë këtë plan transformues një realitet".

Paul Farmer, shefi ekzekutiv i Mind, tha: "Me të vërtetë jemi të kënaqur të shohim se shëndeti mendor është një fokus i tillë i rëndësishëm në planin afatgjatë të NHS dhe ne mirëpresim 2.3bn-in e caktuar për shërbimet e shëndetit mendor. Ky është një lloj investimi të qëndrueshëm që ne duhet ta shohim për ta vënë shëndetin mendor në një pozicion të barabartë me shëndetin fizik dhe, nëse dorëzohet, ky plan do të bëjë dallimin në jetën e mijëra njerëzve me probleme të shëndetit mendor.

"Gjithkush tani ka nevojë të punojë së bashku për të zhvilluar fuqinë punëtore të nevojshme dhe për të ofruar këto plane dhe për të siguruar që paratë të arrijnë vijën e frontit. Vendimmarrësit vendorë duhet të zhvillojnë planet e tyre dhe prova e dorëzimit do të jetë në përvojat e njerëzve që përpiqen të kenë shërbimet që u nevojiten. "

Lynda Thomas, shefi ekzekutiv i Macmillan, tha:

"Ishte një privilegj për të punuar me NHSE-në duke formuar seksionin e kancerit të planit afatgjatë. Jam e kënaqur që kanceri ka vazhduar të mbetet një prioritet i lartë. Një në dy njerëz do të marrin një diagnozë kanceri gjatë jetës së tyre dhe plani paraqet piketa të rëndësishme rreth përmirësimit të mbijetesës dhe sigurimit të kujdesit personal të cilësisë së lartë për çdo pacient. Unë pres që të vazhdoj të punoj me NHS për të përmbushur këto piketa dhe për të përmirësuar kujdesin e kancerit për pacientët tani dhe në të ardhmen ".

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.