Kujdesi i pacientëve pengohet nga të tjera të rëndësishme - Analizimi i rastit të marrëdhënieve të paqarta mes një thirrësi të dhunshëm dhe një pacienti të pandërgjegjshëm

Siguria ndihmëse është e detyrueshme. Por ka shumë situata ku agresionet janë sfiduese për të parandaluar. # AMBULANCE! komuniteti filloi në 2016 për të analizuar situatat e ndryshme. Qëllimi kryesor është që të bëhet më e sigurt EMT dhe ndryshimi i ndihmës, falë njohurive më të mira. Filloni të lexoni, kjo është një histori #Crimefriday për të mësuar më mirë se si të ruani trupin tuaj, ekipin tuaj dhe ambulancën tuaj nga një "ditë e keqe në zyrë"!

Sigurisht që disa nga ju përjetuan një ndërhyrje në një skenar të pasigurt, si kur disa femra kërcënohet nga meshkujt, për shembull. Ose ndoshta mund të ndodhë që të thirret në disa periferi të qendrës dhe të gjeni aty një burrë dhe një grua që me sa duket kanë një marrëdhënie, por ju nuk mund ta kuptoni se çfarë lloj lidhjeje është ajo. Kjo mund të bëhet problem kur thirrësi mashkull ka edhe një agresive sjellje dhe të filloni të flisni në një mënyrë konfuze.

Problemi nuk është për praktikuesit, por edhe për pacientit. Siç e dini, nëse dikush është i kërcënuar, ai / ajo nuk mund të bëjë një punë të mirë, dhe në veçanti, një praktikues nuk mund të arrijë të trajtojë siç duhet një pacient nëse kërcënohet. Si pasojë, pacienti mund të rrezikojë jetën.

Ne kemi mbledhur dëshminë e mëposhtme të një Ndihmës i Avancuar i Kanadasë i cili ishte thirrur të dërgonte me një koleg (një tjetër ACP) për shkak të një gruaje me shqetësim të dukshëm frymëmarrjeje.

SIGURIA NË KANADA - Në përgjithësi, qytetet e Kanadasë janë jashtëzakonisht të sigurt për të jetuar dhe punuar. Zona në qendër të qytetit të disa është shtëpia e shumicës së popullatës së pastrehë. Kjo zonë gjithashtu ka agjenci të shumta sociale që ndihmojnë për t'u kujdesur për popullatën e pastrehë.
La kërcënimet of dhunë ne përballemi më specifikisht për vetë pacientin, familjet dhe / ose miqtë e tyre, ose ata që kalojnë pranë. Edhe pse kërcënimet e dhunë ekstreme janë të ulëta, ne zhvillojmë plane të paparashikuara për ngjarje të tilla. EMS ka shpenzuar një sasi të konsiderueshme të përpjekjeve për zhvillimin e politikave dhe procedurave që theksojnë siguri of praktikuesit e vijës së frontit. Ne kemi një marrëdhënie të fortë pune me qeverinë tonë lokale, provinciale dhe federale polici agjencitë.
Si një organizatë, praktikuesit e vijës së frontit atyre u jepet autoriteti përfundimtar nëse ata hyjnë në vendngjarje në bazë të tyre Vlerësimi i rrezikut. Kur ndeshen ekuipazhe situata të dhunshme, radiot e tyre kanë butonat e urgjencës dhe ata kanë kodet specifike të radios që mund të komunikojnë që do të kenë dërgimin e policisë menjëherë në ngjarje.
Shumica e dhunës që ka përjetuar ka qenë nga pacientët dhe / ose familjet dhe miqtë e tyre. Dhuna e rastësishme dhe e drejtpërdrejtë ndaj EMS është shumë e rrallë.

RASTIT - Në 2009, dërgimi mori një telefonatë nga një mashkull, duke deklaruar se kishte "të dashurën" e tij probleme të frymëmarrjes. Ne gjetëm pacientin dhe telefonuesin meshkuj jashtë një strehimoreje të pastrehë lokale.
Pas arritjes sonë, meshkujt na kontaktuan në mënyrë agresive dhe kërkoi që ta marrim menjëherë "spitalin" e tij në spital. Thashë se ne ishim më shumë se të lumtur për të marrë gruan e tij në spital, por, le të së pari të marrë atë në pjesën e prapme të ambulancë kështu që ne mund ta vlerësojmë si duhet dhe potencialisht ta trajtojmë atë në shkollë spital.
Ndërsa po e vendosnim pacientin në pjesën e prapme të ambulancës, unë e drejtova mashkullin tek vend i pasagjerit të përparme sic është politika jonë për transportimin e familjes dhe miqve të pacientëve tanë. Kjo nuk u ul mirë me mashkullin që u bë jashtëzakonisht konfrontuese dhe deklaroi se ai nuk po e liron motrën e tij nga sytë e tij dhe se nuk duhet të bëjmë asgjë pa lejen e tij.
Në këtë pikë, unë u shqetësua lidhje marrëdhënie e mashkullit tek pacienti ynë; ai fillimisht i referohej asaj si të dashurën e tij për të dërguar, pastaj gruan në ardhjen tonë, dhe më së fundi, motër. Fillova të pyesja nëse ky mashkull ishte një grabitqar. Prioriteti im u përcaktua nëse kërcënimi më i madh për sigurinë dhe mirëqenien e pacientit ishte gjendje shëndetësore ata e thirrën 911 për ose duke e ndarë atë nga kjo shifër mashkullore.
Ky vendim u bë më i lehtë kur meshkujt e ndjenin shqetësimin tim kur e pyeta për të sqaruar marrëdhënien e tij me pacientin. Për të cilën ai u përgjigj, gruaja, e dashura, motra; ai deklaroi se ajo duhej të ishte gjithçka që ai donte që ajo të ishte. Më pas ai filloi të më kërcënonte, mori një qëndrim të habitshëm dhe i shtrëngoi dorën.
Në këtë kohë, unë radioed dërgimin se ne ishim në rrezik dhe të nevojshme ndihmë policore menjëherë. Unë e pozicionova veten midis mashkullit dhe hyrjes në ambulancë. Unë mbylli derën kështu që ai nuk mund të fitonte akses në pacient ose partneri im. Për fat të mirë, unë kam qenë në gjendje për të mbajtur situatën nga përshkallëzimi derisa policia arriti dhe e largoi mashkullin nga situata.

ANALIZA - Strehimi i pastrehë në studimin e rasteve është a vend i përgjigjes së shpeshtë për EMS. Vendndodhja në vetvete është relativisht e sigurt; për shkak të politikave operative dhe masave të sigurisë që ato kanë në vend. Megjithatë, zona përreth njihet për një abuzimi i lartë i drogës dhe alkoolit, përveç kësaj, ngjarje të shpeshta të dhunshme. Duke qenë i njohur me këtë lokacion, të dy partnerët e mi dhe unë u ndjeva rehat duke iu përgjigjur kësaj ngjarjeje. Ne dinim të ishim shumë të vetëdijshëm për mjedisin tonë.
Shqetësimi i parë i sigurisë u përballëm ishte natyra agresive e telefonuesit meshkuj në mbërritjen tonë. A ishte kjo vetëm dikush tepër i shqetësuar për dikë që e duan? A ndiheshin të pafuqishëm dhe na duhen për të vendosur kontrollin në mënyrë që ata të mund të relaksoheshin dhe të dinin se i dashuri i tyre ishte në duar të mira? Apo ata ishin një kërcënim serioz dhe qëllim për të na dëmtuar potencialisht nëse nuk bëjmë ashtu siç dëshironin?
Pacienti dukej i butë ankth, kështu që partneri im u përqëndrua në to. Unë vazhdova të angazhoj figurën mashkullore dhe të ruaj sigurinë e skenës. Mashkulli duket të qetësonte ndërsa shkonim në ambulancë dhe biseduam. Megjithatë, kur iu tha se nuk mund të hynte prapa dhe do të transportohej në front, ai përsëri u bë agresiv. Në këtë pikë, unë i kushtova vëmendje për të mos lejuar që figura mashkullore të transportohej me pacientin.
Shqetësimi i dytë u ngrit mbi meshkujt duke iu referuar pacientit si të dashurën e tij, pastaj gruan, dhe pastaj motrën. Është e zakonshme që gratë e pastrehë të bien pre e njerëzve që i përdorin për para, drogë, seks, etj. A kemi të bëjmë me një grabitqar? A ishte gjendja e pacientit aq e rëndë saqë do të ishte mirë të injoronte situatën nëse ai ishte grabitqar? A do të rrezikohej siguria jonë nëse do të ndiqnim marrëdhënien midis mashkullit dhe pacientit?
Përgjigjja u bë e qartë kur e pyeta meshkujt për marrëdhënien e tij me pacientin. Ai u bë agresiv dhe mori një qëndrim të habitshëm. Në këtë pikë, unë bëra vendimin për të mbrojtur partnerin dhe pacientin duke hyrë në mes të mashkullit dhe ambulancës, duke mbyllur derën. Më pas aktivizova butonin e emergjencës në radio dhe komunikuam nevojën tonë për policinë. Dërgimi konfirmoi kërkesën. Ndërkohë që prisja policinë, mbajtja distancën midis meje dhe mashkullit. Kam vazhduar të flas me të për të provuar dhe qetësuar atë. Brenda pak minutash, policia arriti dhe siguroi skenën. I shpjegova shqetësimet e mia dhe ata e larguan mashkullin nga vendi i ngjarjes.
Pas transportimit të pacientit në spital, partneri im dhe unë morëm kohë për të debriefuar lidhur me ngjarjen. Ne diskutuam nëse do të kishim ndryshuar ndonjë gjë nëse do të hasim përsëri me këtë situatë dhe ne të dy menduam se u përgjigjëm mirë. Ne i kushtuam vëmendje asaj që do të bënim nëse gjendja e pacientit kishte qenë shqetësuese më e madhe por, në fund të fundit, vendosëm ju nuk mund ta merrni atë vendim me siguri 100% pa qenë në moment. Para kthimit në shërbim, ne u siguruam se njëri-tjetri ishte i mirë për të shkuar dhe vazhdoi me ndryshimin tonë.

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.