UNISON: "Sfidat e stafit të NHS nuk do të zgjidhen pa para"

Sara Gordon, shefi i shëndetësisë UNISON komenton planin 10 të qeverisë për NHS në Angli.

Duke komentuar planin 10 të qeverisë për NHS në Angli, kreu i shëndetit i UNISON, Sara Gorton tha:

"Gjetja e stafit më të NHS-së, dhe mbajtja e atyre që tashmë ka, është çelësi i suksesit të planit të qeverisë.

"Plani është i sinqertë në lidhje me shkallën e sfidës së personelit. Por asgjë nuk do të ndodhë pa më shumë para për të tërhequr rekrutë të rinj dhe për të trajnuar punonjësit ekzistues. Qeveria duhet të veprojë tani, ose plani i saj do të bjerë në pengesën e parë.

"Heqja e Aktit të Shpërndarjes së Shëndetit dhe të Kujdesit Social do të kursente NHS-në nga nevoja e kushtueshme dhe koha për të konkurruar kundër vetvetes.

"Sistemi i obsesionuar nga tregu i krijuar nga legjislacioni i 2012 ka dështuar në trajtimin e pabarazive të mëdha shëndetësore që ekzistojnë në të gjithë vendin dhe shtoi presionin që ndihet në çdo pjesë të NHS."

Gjithashtu RCN (Royal College of Nursing) i përgjigjet propozimit të planit afatgjatë të NHS-së me deklaratën e mëposhtme. Dame Donna Kinnair, ud i Kryeshefit Ekzekutiv dhe Sekretarit të Përgjithshëm të Kolegjit Mbretëror të Infermierisë, duke komentuar planin afatgjatë të NHS, tha:
"Ne mirëpresim ambiciet e përvijuara në plan, dhe meriton të ketë sukses. Por përkthimi i qëllimeve të mira në trajtim më të mirë dhe kujdes për pacientët mbështetet në numrin e duhur të infermierëve me aftësitë e duhura në NHS tonë. Tre prioritetet e planit janë trajtimi i kancerit, shëndeti mendor dhe kujdesi për pacientët në shtëpi.

"Kjo padyshim është drejtimi i duhur, por me vendet e lira të infermiereve 40,000 në Angli, qendrat e kancerit po përpiqen të rekrutojnë infermierë të kancerit të specializuar, kemi humbur infermieret e shëndetit mendor 5,000 që nga 2010 dhe numrat e infermierëve të qarkut ranë pothuajse 50 për qind në të njëjtën periudhë.

"Siç tha Kryeministri në fjalimin e saj sot, pasuria më e madhe e NHS-së është stafi i saj. Është e çuditshme që ky plan nuk ofron para për infermierët për të zhvilluar specializimet dhe aftësitë që duhet pacientët. Dhe është njësoj shqetësuese që kurset online janë paraqitur si një plumb magjik për të zgjidhur krizën e fuqisë punëtore.

"Shkallët e infermierisë kërkojnë aftësi akademike dhe praktike të cilat infermierët mësojnë nga kontakti me profesionistë dhe kolegë, një model që nuk mund të kopjohet lehtë në internet, madje edhe me vendosje klinike. Infermierja është karrierë si asnjë tjetër dhe merr vlerat dhe ambicien e duhur për të pasur sukses. Standardet e hyrjes janë rigoroze sepse ato duhet të jenë - është ajo që kërkon kujdesin e sigurt të pacientit. "

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.