Resilience Urban - Qytetet elastike Plug In për të Teknologjisë për Reagimi dhe Rimëkëmbjes

Në CES2019, idetë e reja mbi mënyrën se si t'i bëjnë qytetet edhe më të zgjuara dhe elasticitetin janë shfaqur. Fatkeqësitë e fundit natyrore duhet të ballafaqohen me një plan preciz të gatishmërisë në secilën qytete për t'i dhënë popullatave edhe një mënyrë jetese më të sigurt.

Ekziston një presion i jashtëzakonshëm për qytetet; nga 2050, ata pritet të sigurojnë 70 për qind të popullsisë së botës. Tashmë, 1.4 milion njerëz po lëvizin në qytete çdo javë. Megjithëse ky fluks mund të nxisë rritjen ekonomike dhe gjallërinë kulturore, ajo gjithashtu mund të rrisë aftësitë e qyteteve për të mbajtur të tyre banorët e sigurt, i shëndetshëm dhe begatë. Në vazhdën e katastrofave natyrore dhe kërcënimeve qytetare të kohëve të fundit dhe të përsëritura, ekziston një ndjenjë e vërtetë urgjente për t'i bërë qytetet më elastike dhe më të qëndrueshme.

La Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik me bazë në Paris (OECD) identifikon qytete fleksibile si ato që kanë aftësinë për të absorbuar, shërohen dhe përgatitur për goditjet e ardhshme që mund të ndryshojnë nga mjedisi, ekonomia, shoqëria dhe institucioni. Teknologjitë e zgjuara u ndihmojnë qyteteve të përballojnë këto sfida me gatishmëri, reagim dhe rimëkëmbje për një botë më të sigurtë.

"Gjatë dekadës së fundit, bizneset dhe qeveritë e suksesshme janë udhëhequr nga parimi i nxitjes
risi ", tha Gary Shapiro, president dhe Drejtor Ekzekutiv i Shoqatës së Teknologjisë së Konsumatorëve (CTA) ™. "Duke
përpara, elasticiteti është parulla e së ardhmes ".

"Fatkeqësitë e fundit natyroreNga vërshimet në zjarr, si dhe tragjeditë e bëra nga njeriu na kujtojnë se ne duhet të ndërtojmë gatishmërinë dhe shërimin në gjithçka që bëjmë ", tha Shapiro. "Ne kemi nevojë teknologji që ndihmon vazhdimësinë
e infrastrukturës kritike dhe aftësia për të kërrusur në mënyrë operacionale - ose vazhdon të vazhdojë - gjatë një krize. "
Kjo është një filozofi e përqafuar nga Këshilli i Qyteteve të Zgjuar®, që edukon dhe punon me qytete për të ndihmuar
ato bëhen më të jetueshme, të zbatueshme dhe të qëndrueshme. Në partneritet me Qualcomm, Këshilli filloi
la Gatishmëria për Programin e Resilience për të ndihmuar zonat e shkatërruara nga fatkeqësitë natyrore. Qëllimi është të ndihmojë qytetet në rindërtimin dhe të bëhet më elastik. Përpjekjet fillestare po përqëndrohen në Porto Riko, e cila u shkatërrua nga Uragani Maria dhe komunitetet në Teksas, të cilat u prekën nga Uragani Harvey.

"Historia e vendit tonë është një histori e investimit në infrastrukturë për të mirën e qytetarëve - hekurudhat transkontinentale, rrjetin e energjisë, sistemin telefonik dhe internetin janë vetëm disa shembuj", tha Jesse Berst, kryetar i Këshillit të Qyteteve të Zgjuar . "Sot, ka një mundësi të madhe për të krijuar projekte të qyteteve të zgjuara që i bëjnë qytetet tona më elastike". Shapiro shton se nga 2050, shumica e botës
popullsia do të jetojë në qytete. "Tani është koha për të hedhur themelet për ndërtimin e zgjuar dhe infrastrukturën," shkruan ai në Ninja Future: Secrets për Suksesi në Botën e Re të Inovacionit. "Kjo do të thotë ndërtimi i ndërtesave me ujë rezervë dhe sisteme të energjisë që shfrytëzojnë fuqinë e burimeve të ripërtëritshme të energjisë.

Do të thotë të investosh në ura të standardizuara të emergjencave, si ato të përdorura në Haiti pas Uragani 2016
Mateu, që mund të mblidhet shpejt me pjesë të këmbyeshme, të gatshme. Dhe, kjo do të thotë zhvillim
sisteme elastike të internetit të ndërtuara në rrjete të decentralizuara dhe të shpërndara që mund të ruajnë të dhënat tona në prag
e emergjencave ".

Krijimi i një kulture të përgjegjshmërisë dhe elasticitetit.

Shoqata Amerikane e Menaxhimit të Emergjencave (FEMA) deklaroi se si viti kalendarik 2017 erdhi në një
afër, më shumë se 25 milion amerikanë (pothuajse 8 përqind e popullsisë amerikane) ishin prekur nga fatkeqësi të pashembullta. "Shtrirja e fatkeqësive nga përmbytjet, uraganet ose zjarreve dhe humbjet e mëdha nuk kanë ndikuar vetëm një person apo një familje, ndikimi i këtyre ngjarjeve ndihet nga ne të gjithë", shkruante stafi i FEMA-s.
"Më shumë se çdo gjë tjetër, 2017 theksoi nevojën që kombi të ndryshojë mënyrën se si po përgatitet
zbutur nga rreziqet e ardhshme. Ne duhet të ndryshojmë mënyrën se si mendojmë dhe të krijojmë një kulturë të vërtetë të gatishmërisë.
Investimi në aktivitetet zbutëse përpara katastrofës së ardhshme është çelësi për ndërtimin e një kombi më elastik ".
Gjatë kohës së krizës dhe fatkeqësive natyrore, si mund të përgatiten më mirë qytetet për rezultate të panjohura, të mbrojnë jetën
dhe burimet, dhe të mbështesë rimëkëmbjen në mbarë komunitetin?

Më shumë se qeveritë kombëtare ose shtetërore, qytetet shpesh janë pozicionet më të mira për t'i ndihmuar njerëzit të shërohen nga një krizë.
Zyra e Kombeve të Bashkuara për Reduktimin e Rrezikut nga Fatkeqësitë (UNISDR) vë në dukje se qeveritë e qytetit "shpesh janë
respondentët e parë ndaj nevojave (dhe ankesave) të qytetarëve, ofrojnë shërbime dhe mbikëqyrje themelore, angazhohen në urbane
zhvillimin dhe menaxhimin e emergjencave dhe rrezikun e fatkeqësive. Kështu, ata kanë nevojë për njohuri, mjete, kapacitete dhe
burime për të vepruar në këto përgjegjësi. Ata duhet të kuptojnë se si t'i bëjnë qytetet elastike mund t'i ndihmojnë ata të dorëzojnë më mirë në përgjegjësitë e tyre të shumta. Qeveritë lokale shpesh harrohen si objektiva nga ana e shtetasve
dhe bashkësia ndërkombëtare kur politikat janë vendosur dhe burimet bëhen të disponueshme ".
Teknologjia mund të shkelë kufijtë e jurisdiksionit dhe silos për të siguruar përgjigje të shpejtë, komunikim të koordinuar dhe përmirësim të përmirësuar. Disa ekspertë besojnë se inteligjenca artificiale (AI) mund të jetë një gur themeli për të ardhmen e qyteteve të zgjuara dhe të qëndrueshme.

Sa shpejt përparon teknologjia po reagon ndaj mënyrës së krizës

Teknologjia ka nxitur përmirësime të mëdha në përgjigje ndaj katastrofave dhe shërim në vetëm dekadën e kaluar. Perdorimi
e komunikimeve mobile, sistemeve të informacionit gjeografik (GIS) dhe imazhit termik për shpëtim ka
bëhet e zakonshme. Dhe, edhe pse shumë nga fokusi është në rreziqet natyrore dhe të natyrës, komunitetet
kanë investuar gjithashtu në planifikimin dhe mjetet e reja për t'u marrë me incidentet shkatërruese të trazirave civile, kërcënimeve kibernetike, emergjencave të shëndetit publik dhe akteve të terrorizmit.
"Teknologjia na bën më efikas në përgjigjet tona", tha Johnson County, Texas Emergency Management
Drejtori Jamie Moore. "Çelësi është të kuptojmë se si ta përdorim atë në mënyrë më efikase. Ka shumë teknologji jashtë
atje, prandaj është duke gjetur pjesët që do të punojnë në komunitetin tuaj që janë të përballueshme dhe pastaj zbatohen
ato copa. "

Teknologjia në zhvillim që po zhvillohet për përgjigje ndaj katastrofave ndryshon nga organizimi dhe nevoja e qeverisë.
Këtu janë disa shembuj të projekteve aktuale të nxitur nga kreativiteti elastik që ofrojnë një vështrim interesant në
mundësitë:

  • Departamenti Amerikan i Energjisë po financon kërkimin dhe zhvillimin e "mjeteve dhe kontrolleve të avancuara" për të përmirësuar elasticitetin dhe besueshmërinë e rrjetit të energjisë të vendit. Programi i Besueshmërisë së Transmisionit po kërkon mënyra për të përdorur të dhëna të mëdha, inteligjencë artificiale dhe teknologji të mësimit të makinës për të nxjerrë më shumë vlerë nga të dhënat e sensorëve që tashmë janë mbledhur dhe përdoren për të monitoruar shëndetin e rrjetit dhe operacionet e sistemit të mbështetjes.
  • Robotika e fatkeqësive ka qenë me ne për një kohë, nga robot e shpërthyera nga bombat në dronet që përdoren për të vëzhguar dëmet dhe për të përcaktuar aktivitetin gjeologjik. Por, fusha po përparon me shpejtësi. Qendra Texas A & M për Kërkim Robot-Ndihmuar
    dhe Shpëtim (CRASAR) ka furnizuar robotë për katastrofa, duke përfshirë tërmetet, uraganet dhe aksidentet bërthamore. Në 2018, një ekip CRASAR u dërgua në Hawaii për t'u bashkuar me përpjekjet për përgjigje në shpërthimin e vullkanit Kilauea. Përdorimi i sistemeve të vogla ajrore pa pilot (sUAS) së bashku me sensorë të cilësisë së ajrit, mjete të avancuara të imazhit dhe
    Të dhënat e GIS për analitikën hapësinore dhe hartëzimin, ekipi ofroi pamje ajrore në kohë reale të shpërthimit. ata
    ishin në gjendje të identifikonin një prerje të re jo të dukshme nga toka, të projektojnë normën e rrjedhës së lavës gjatë natës, kur helikopterët e drejtuar nuk u lejuan të fluturonin dhe të siguronin grumbullimin e vazhdueshëm të të dhënave nga teknologjia e re e sensorëve termikë.
  • Qyteti i Miamit ka përdorur mbështetje përmes Sfidës së Gatishmërisë së Këshillit të Qyteteve të Zgjuara për të ndihmuar me Programin Pilot të Ngritjes së Nivelit të Detit për të luftuar përmbytjet që përsëriten. Programi, një bashkëpunim me Institutin e Kërkimeve të Sistemeve Mjedisore (ESRI), është një qasje e teknologjisë së lartë që do të integrojë sistemet e informacionit gjeografik, modelimin 3D, sensorë ujorë dhe LIDAR (zbulimi i dritës dhe të dhënat që shkojnë) zonat e cenueshme dhe të sigurojnë alarme në kohë përmbytjesh.

LEXO MË SHUMË

elastik qytetet-plug-in-to-teknologji

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.