UFO? Jo, ambulancë! - Bast për të ardhmen e transportit emergjent urban nga CES 2019

Në CES 2019 në Las Vegas është ekspozuar një avion tualeti që mund të vihet në shërbim brenda viteve 10 në shumë qytete të botës. Çka nëse kjo teknologji do të aplikohet edhe në ambulancën?

LAS VEGAS - Imagjinoni të ofroni dërgimin me ambulancën tuaj. Pacienti është në kushte kritike dhe duhet të nxitoni në mesin e makinave, kamionëve dhe rrugëve në një qendër të madhe të qytetit për ta arritur atë. Por ju duket se jeni zhuritur në trafik dhe jeta e pacientit është në rrezik serioz. E vetmja gjë që do të bëni është që të fluturojnë mbi ato automjete dhe ndërtesa për të arritur sa më shpejt pacientin tuaj në nevojë.

Kush thotë se nuk mund të jetë e mundur? Në këto ditë diçka po ndryshon dhe ndoshta një ambulanca fluturuese është e gatshme të zëvendësojë automjetet emergjente të terrenit në të ardhmen tonë (një e ardhme jo aq larg!).

Këto janë ditët e CES 2019 (Consumer Electronic Show), ku teknologjitë më të rëndësishme do të prezantohen në botë. Në veçanti, njëri nga ata kapi interesin e shumë vetave. Dihet mirë drones janë personazhet kryesore të revolucionit teknologjik, megjithatë, kjo do të habisë ju të gjithë.

Emri i saj është BELL Nexus, dhe është parashikuar të jetë një taksi ajrore që do të lëvizin njerëzit midis rrokaqiejve të tmerrshëm, mbi rrugët e trafikut të bllokuara, nëse lëvizshmëria ajrore e qytetit shkelet në vitet e ardhshme 10. Kjo xhevahir teknologjik, i zhvilluar nga Bell, është planifikuar të jetë një automjet i fluturuar vertikalisht dhe i ngadalshëm hibride-elektrik i drejtuar nga tifozë, i aftë dhe plotësisht i pavarur, nga mid-2020s.

Ky mjet ajror duhet të fluturojë nga 2025 dhe mund të ketë shumë konfigurime të ndryshme, të tilla si për fushë emergjente.

Nexus nga Bell në CES 2019

Po në lidhje me një ambulancë fluturuese që në qytete kaotike si Manhattan, Shangai, Tokio dhe gjithashtu Roma mund të fluturojnë nëpër rrugë, duke shkuar rrokaqiell dhe ndërtesa për të arritur sa më shpejt të jetë e mundur një pacient në nevojë?

Një avion i tillë fluturues parashikohet të ketë një ruajtje valixhe, dmth një ndarje në shpinë që mund të mbajë kuti emergjente, tanke oksigjeni, shpinës emergjente, dhe kështu me radhë. Projekti parashikohet të mbajë max. 4 njerëz, kështu që një ditë, ajo mund të organizohet për të kryer të dy pacient dhe ekuipazhi, si një ndihmës ose infermiere dhe një piloti, duke përfshirë pajisje emergjente.

Por si e bën këtë ambulancë fjalë për fjalë ... fluturojnë?

Një përzierje e tillë e një aeroplani tiltrotor dhe një droni është i pajisur me gjashtë tifozë me rrymë të pivotuar të bashkangjitur në një avion që do të zvogëlojë zhurmën, dhe mund të mbajnë pasagjerë 4 dhe një pilot. Zgjidhja për fuqinë me siguri do të ishte energjia elektrike, megjithatë, duke arritur një më shumë shtytje elektrike dhe hibride-elektrike do të kërkojë kohë. Ky avion ka nevojë për një fuqi të madhe për të transportuar njerëz.

Një motor turbinë është i integruar në çatinë e pasme të automjetit që ushqen fuqinë si me gjashtë rotorët, por edhe me një bateri. Mënyra në të cilën secili rotor vepron me motorin elektrik të drejtpërdrejtë të vendosur në çdo shtyllë mund të nxjerrë energji nga motori ose bateria. Dhe kjo lejon turbinë të kandidojë e pavarur nga rotorët, duke lejuar që bobat tjerrëse të ndalen kur tokat e avionëve pa mbyllur motorin, si një mjet tradicional helikopter.

Pse mund të ishte zgjidhja?

Ne e dimë se helikopterët tashmë janë si ambulanca fluturuese, në ditët e sotme. Por, përmasat e tyre (sidomos dimensionet e blades së tyre mund të jenë të rrezikshme kur fluturojnë midis ndërtesave.) Helikopteri është studiuar për të fluturuar në hapësira më të gjera dhe, në veçanti, duhet të ketë një pilot. praktikë një sistem të ri kontrollues që do të punojë pa pilot. Kështu që ambulancë fluturuese do të jetë në gjendje të mbajnë anëtarët e 2 të eekuipazhit mergency dhe të marr pacientin që përmban edhe më shumë mjete dhe pajisje emergjente në rast se nuk ka shofer.

Natyrisht, kjo është vetëm një hipotezë se si një mjet i tillë mund të shndërrohet në një automjet emergjent. Ideja e një ambulance fluturuese nuk është aspak pas të gjitha. Kjo do të përcaktojë një zhvillim të fortë për të ardhmen tonë, me një gamë më të lartë të njerëzve të ruajtur çdo vit.

1 Comment
  1. Shihni përsëri

    http://mundo.adjaranet.com/

    UFO? Jo, ambulancë!

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.