EMS e paparashikueshme: raportuar si aksident i automjetit, por rezulton të jetë incident i shtënave

Siguria ndihmëse është e detyrueshme. Por ka shumë situata ku agresionet janë sfiduese për të parandaluar. # AMBULANCE! komuniteti filloi në 2016 për të analizuar situatat e ndryshme. Qëllimi kryesor është që të bëhet më e sigurt EMT dhe ndryshimi i ndihmës, falë njohurive më të mira. Filloni të lexoni, kjo është një histori #Crimefriday për të mësuar më mirë se si të ruani trupin tuaj, ekipin tuaj dhe ambulancën tuaj nga një "ditë e keqe në zyrë"!

Ndërveprimi është një element i rëndësishëm gjatë misioneve emergjente. Megjithatë, mund të ndodhë që të marrë një alarm të gabuar në një situatë kritike. Mesazhi është i rëndësishëm për t'u transmetuar dhe nëse komunikohen gabimisht, kjo mund të dëmtojë jetën e ofruesve të shëndetit. Kjo është ajo që ndodhi në Filipinet disa vjet më parë në një EMT gjatë një dërgese për një aksident me makinë.

Ishte rreth 7pm, gusht 25, 2016 kur zyrtari ynë i komunikimit mori një telefonatë nga një kalimtarë, duke thënë se ndodhi një aksident me makinë, që përfshinte një multicab dhe ky është i vetmi informacion që ishte në gjendje të merrte nga telefonuesi. Si Udhëheqës i Ekipit, ne nxitëm në vendngjarje dhe ne njoftuam Stacionin Policor se një aksident ndodhi në Maharlika Highway, Brgy. Masin Sur, së bashku me 3 ERT Anëtarin tim. Kështu që ne nxituam në vendngjarje dhe një bllok i bardhë godet një derë pritjeje. Pas sigurimit të zonës dhe vendosjes së automjeteve në sigurim, ka pasur trafik të rëndë për shkak të një riparimi të rrugëve në vazhdim.
Kam vlerësuar vetëdijen e viktimës: ai nuk reagon. Por ka ende një impuls me 65% O2 Saturation. Dhe si I kontrolluar kokën e tij kishte diçka si një vrimë plumbi në faqen e tij. Një djalë na afrohej dhe na tha se dëgjuan një xhumand 3 të plumbit të qëlluar për viktimën.

Kam mbështetur pak dhe duke menduar se çfarë duhet të bëj, dhe kam dëgjuar sirenën e policisë gjatë rrugës. Kam pritur për ta dhe më në fund i informova se ishte një incident qitjeje që u kthye në një aksident automjeti. Unë u thashë atyre se pacienti ende kishte një impuls dhe ne duhet ta heqim atë dhe ta transferojmë atë në një spital aty pranë. Ai na dha një sinjal, kështu që i thashë ekipit tim që të vazhdonte tjeter. Pas minutave 20, ne ishim në gjendje të transferonim viktimën në spitali, por fatkeqësisht, ata deklaruan vdekjen e viktimës pas mbërritjes.

Policia na ndoqi në spital për të verifikuar identitetin ku ai kishte në portofolin e tij. Më vonë, erdhën disa të afërm dhe identifikuan se kush ishte viktima. Shumica e vrasjeve në qytetin tonë tani shoqërohet me drogë, por dikush thotë se në këtë rast, mund të jetë një identitet i gabuar.

Shumë anëtarë të ekipit tonë janë infermierë por nuk na lejohet të japim ndonjë mjekim para spitalor. Deri tani ne kemi vetëm një BLS Team dhe jo Ekipi i ALS ende. Meqenëse ERT-ja jonë është kaq e re, ne synojmë vitin e ardhshëm që ta institucionalizojmë atë.

Pas incidentit, kemi bërë një vlerësim dhe ka gabime në anën tonë. Duhet të bëjmë hetime gjatë marrjes së një thirrjeje, dhe gjithashtu me mbërritjen në vendin e ngjarjes. Meqenëse ka kaq shumë njerëz të mbledhur në zonë, supozojmë se është e sigurt. Shumicen e kohes nëse e dinim se raporti është një incident i xhiruar, ne me të vërtetë presim së pari që policia të na telefonojë nëse kanë nevojë për shërbimin tonë, por pasi që raporti është një aksident automobilistik, ne thjesht vazhdojmë si udhëzime të përbashkëta. Ne duhet të lejojmë që policia të vijë e para në mënyrë që të sigurojnë skenën, në vend të kësaj.
Çfarë mungon në situatën tonë tani është Protokolli i reagimit emergjent që deri më tani eprorët tanë nuk e kanë bërë ende pa marrë parasysh përpjekjet e shumta duke i informuar ata që të kenë një. Sa i përket incidentit për shkak të mungesës ose informacionit minimal, ekipi ynë është mbledhur nga telefonuesi. Ne nuk ishim në gjendje vendosni sigurinë e skenës sepse erdhëm së pari para policisë dhe vetëm për të gjetur se aksidenti i automjetit është vetëm rezultat i incidenteve të shtënave të armëve. Gjithmonë duhet të respektohet koordinimi i duhur me agjencitë e tjera.

Javët e fundit 2, ishim me fat që morëm pjesë në një Sistemi bazë i komandës së incidenteve dhe kemi diskutuar problemet që kemi hasur në këtë fushë ashtu si në këtë rast. Tani, tonë Stafi i Kërkimit dhe Planifikimit po përgatit Manualin e Operimit me qëllim që ne të punojmë në mënyrë efektive dhe profesionale. Unë shpresoj që shqetësimi ynë me Protokollin dhe MOA me agjenci të tjera do të trajtohen në atë manual.
Ajo që kam mësuar në dhënien e rishikimeve për studentët e mi është të siguroheni që të gjitha detajet duhet të jepen nga paraqitësi.

Ka pikëpamje të ndryshme dhe situata të ndryshme të bazuara në teknikë dhe kultura. Kam mësuar shumë dhe ndoshta kam humbur disa pika në shqyrtimet e mia, por jam i sigurt se ka edhe shqyrtues të tjerë të 2 që mund të ndihmojnë gjithashtu në përcaktimin e studimit të rastit.
Edhe nëse jeta e secilit ofruesi i kujdesit shëndetësor është në rrezik, ju mund të shihni se sa e përkushtuar dhe e guximshme është të mbajë atë që është e drejtë për të shpëtuar jetën dhe angazhimin në profesionin tonë. Unë shpresoj se Standardi Ndërkombëtar ose Protokolli do të respektohen nga çdo vend. Sidomos këtu në Filipine. Gjithashtu sepse është vetëm në Filipine që ne dërgojmë EMT në vende të tjera si Lindja e Mesme. Ne shpresojmë ta miratojmë atë ligj dhe ne kemi nevojë për vende të tjera për të na ndihmuar në përmirësimin e aftësive dhe talenteve tona.

Lexoni më shumë rreth Fatura e re e EMS në filipinasit (update 2018)

Komentet janë të mbyllura, por ndjekëse dhe pingbacks janë të hapura.