Бараат Категорија

Здравје и безбедност

Категорија Salute e sicurezza

Беспилотни летала во јавната безбедност: Frequentis развива апликација за поддршка на интеграцијата на автономни ...

Пожарникарите, полицијата, итните медицински служби, екипите за пребарување и спасување и спасувачите, кои секојдневно реагираат на широк спектар на итни случаи, премногу често ги спречуваат недостатокот на критични информации. Податоци за видео и сензор обезбедени од ...

Мотоцикл амбуланти? Постои италијанско решение и е наменето за повеќето заглавени области

Како да работите со брза и целосна медицинска услуга во природни и заштитени подрачја? Каков вид на возило треба да го пронајдете и спасите пациентот на ваков вид локација? Проектот "motomedica" на Паскуале Перило е специфичен вид ...

Успешна практика на интубација со Сукинилхолин наспроти Рокурониум: студија за итни случаи

Во одделите за вонредни состојби ширум светот, се врши интубација и тоа е критична постапка поради нејзините околности и секако, поради тежината на пациентот. ЕД интубациите обично вклучуваат интубација на брза секвенца, ...

Бангладеш: кампот за бегалци во Рохингја има сосема нов објект за подобрување на здравствената заштита

Кокс-Базар - По многу време на проекција и средства, кампот за бегалци Рохингја доби нова болница во болницата 33-соба, наместо претходната бамбусова "колиба" како медицинско мислење. Болницата во Мадхурчара, Укија, е првата ...

Важна надградба на итни засолништа за засолништа за Рохингја бегалци во Бангладеш

Бангладеш - Rohingya кои избегаат од масовни прогони и насилство во Мјанмар ја видоа еволуцијата на нивната грижа од ИОМ (Меѓународната организација за миграција). Тие обезбедија привремено сместување за бегалци во вонредна состојба ...

МКЦК - Сериозна хуманитарна криза во Јемен поради војна

Недостаток на храна, без засолништа, вода е ретка и не е чиста, деца блиски до глад. Ова е Јемен. Меѓународниот комитет на Црвениот крст објави дека конфликтот во државата предизвикал многу луѓе да бегаат и да го испровоцираат светот ...

Управување со катастрофи во Индонезија: по катастрофите на Палу и Ломбок, нови програми за катастрофи ...

По двете катастрофи во Палу и Ломбок оваа година, тековното управување со ризикот од катастрофи на Индонезија беше тестирано. Како резултат на тоа, илјадници луѓе загинаа, а многу други беа раселени. Така, владата одлучи да постигне подобра катастрофа ...

#WorldToiletDay2018 - "Кога природата повикува, ни треба тоалет": заедно за да се подобри ...

#WorldToiletDay2018 - Тоалети спасуваат животи. Да, не и луѓето и животните. Човечкиот отпад ги шири болестите на убијците и ова може да доведе до санитарна криза. Денес го славиме Светскиот ден на тоалетот за промовирање на одлично откритие кое го спречило ...

"Концепт оган камион" поминува важна пресвртница на својот пат кон подготвеност серија производство

Rosenbauer Deutschland, компанија од групата Rosenbauer и Берлинскиот пожар, планираат заеднички да развијат хибриден електричен противпожарен погон во наредните две години. За таа цел, претставниците од двете страни денес влегоа во ...

Засолништа за итни засолништа кои се пријателски за живот Во случај на евакуација каде може да одите со вашите пријатели?

Во случај на катастрофа или вонредна состојба, бидете подготвени е од суштинско значење. Времето е злато и вистинската подготовка може да ви натера да стекнете време. Често, кога катастрофа не може да се предвиди, на пример, земјотреси или пожари. Тие едноставно се случуваат и ти ...