Спенсер Танго, двојно 'рбетниот одбор кој ја олеснува имобилизацијата

Паметно решение во ЕМС не е оној што одговара за секој вид на потреби, туку оној кој може да биде совршен за вашиот пациент. Двојната табла "Танго" е еден од најиновативните медицински помагала во таа област.

0

Ако треба да го имобилизирате пациентот за да го спречите ризикот од повреди на 'рбетниот столб, потребна ви е киселина одбор. Но кој од нив? Главата на детето е пропорционално поголема од онаа на возрасно лице, додека дорзалните мускули се помалку развиени; поставувањето на педијатриски пациент на стандардна киселина може да предизвика опасна флексија на главата. Spencer Baby Go е педијатриска киселина одбор кој нуди комплетна брза имобилизација систем за деца од било која висина. Baby Go е наменско решение за имобилизација со четири различни профили, кои може да се прилагодат во длабочина за да се избегне хиперекстензија на главата на детето и да се гарантира точна и безбедна неутрална позиција на 'рбетниот столб. Во исто време, Baby Go одржува идеално усогласување на дишните патишта.

Секој од четирите профили ја покажува висината на пациентот и одговара на кодот на бојата на соодветниот RSP педијатриски систем за одредување. Благодарение на печатената колор-кодирана метричка скала, прецизната определба на висината на детето сега е брза операција и можете да изберете најточен раствор за имобилизација на пациентот.

Спенсер Танго му нуди на спасувачот можност за две иновативни "рбетници" во еден уред, бидејќи спасувачите можат да го користат Танго за да ги имобилизираат и возрасните и децата, да ги намалат трошоците и да заштедат простор во амбулантата. Професионалните први одговорни лица ширум светот го опишаа одборот како "далеку најнапреден и разноврсен одбор на рбетот некогаш видено".

Антонио Сиардела, директор за продажба на Спенсер, вели: "Голем дел од средствата ги трошиме на истражување, и затоа нашите нови системи за прицврстување ја подобруваат безбедноста и ја поедноставуваат контролата на уредите. Ние веруваме во мислењето на професионалците, нивната страст и компетентност нè води кон создавање на нови производи кои го прават светот на ЕМС поедноставен и безбеден секој ден ".

Остави одговор